Бойко Борисов: Дано българите проумеят, че така няма да излезем от кризата


Дата: 11/05, 15:37

снимка Булфото

Дано българите проумеят и разберат, че с разделена държава и без посока няма как да излезем от кризата. Българите трябва да знаят, че за тези три години ще берем горчиви плодове. Това каза днес в Бургас лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов. Той припомни, че е поемал държавата след финансовия колапс, известен като "гръцката криза", както и след миграционната криза.

В морския град Борисов откри предизборната кампания на партията. Заедно с него бяха Мария Габриел, Ева Майдел, Росен Желязков и др.

"С коварен план ПП ви обраха, бръкнаха в джоба на всеки българин. Асен Василев е умен и знае, че хазната е празна, както и какво да се направи - да се вдигнат данъците", каза Борисов.

"Толкова коварно всичко са подготвили в последните 3 години. Лъжа до лъжата, но това не е истина. Но ние оставихме Спецов и митниците същите хора, за да не могат да се измъкнат. Фалшифицират подписи, поръчки, цялата рода са си настанили по креслата, подчерта Борисов. Денков казва да обвинят пудела, той е виновен, вие мълчите и казвате: да, да. Рашков, колкото повече седи при тях, толкова по-добре, той е въоръжен с чадър и може да се пази. Макар че сложили Кирил Петков първи в Перник, Рашков - втори, за да може Кирил да влезе първи в София, а Рашков в Перник. Това не е лошо, това е работа на всяка партия, не им търсим кусур", допълни той.

Лидерът на ГЕРБ се обърна към журналистите в Бургас. Той разказа за последния път, в който е бил в града - по време на предходна предизборна кампания. Лавина от въпроси зададохте, защото тогава академикът плашеше с оставка, какво ще стане, ако затвори петролната рафинерия, бензинът ще стане 4 лева. И аз ви казах - хора, те ви ограбват, вземат ви по един лев на всеки литър бензин и дизел.

"Сега, като няма дерогация, колко е горивото? Защо е било по 4 лева, замислете се, милиарди печалби през тези 3 години. Тези хора в последните години са се облагодетелствали много. Видяха, че губят подкрепата в обществото. Обществото ги разкри. Те си направиха сметката, че ако изкарат с Мария Габриел премиер още 9 месеца, ще стигнат дъното, а те искат да съществуват още 2-3 г. за да може партията да ги пази и затова върнах записа на техния Национален съвет, където Асен Василев казва, че Габриел е заложник и че ротация няма да има", подчерта Борисов.

Моите колеги са по детски наивни, защото си мислят, че насреща имаме системни политически партии, които имат някаква стратегия или цели. Срещу нас няма такова мислене. Дефицитът е толкова надолу, заемите са толкова огромни, че дори ГЕРБ расте по-бавно от външния дълг на България, заяви Борисов.

Той коментира изборите в РСМ, както и засилената антибългарска пропаганда.

"Има Договор за добросъседство, който сме сключили с РСМ. Призовавам колегата Мицкоски, колега ми е, добър приятел ми е, от ЕНП, да си оберат говоренето, защото изборите им минаха. Честитих му успеха, но с тази риторика видяхте възпали цялата българска политическа класа. Ако иска добросъседство, имаме договор, всички ще си мерим приказките", категоричен бе Борисов, цитиран от днес.бг.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Маги за Алек Ергенът: Не познавам този човек
Дата: 23/05, 11:52

Обявиха таксата за чадър на плажа във Варна
Дата: 23/05, 11:452 Коментара

Важно съобщение от Фейсбук за снимките и постовете ви
Дата: 23/05, 11:36

90 литра на квадратен метра паднаха в София и това не е нормално, обяви климатолог
Дата: 23/05, 11:263 Коментара

На Виктор Николаев му писна и избухна към кандидат депутати: Вие некадърни ли сте
Дата: 23/05, 11:174 Коментара

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия