"Британският Бил Гейтс" още е в неизвестност след потъването на супер яхта край Сицилия


Дата: 20/08, 11:38

снимка: Royal Society uploader, Уикипедия

Председателят на Morgan Stanley Bank International и на застрахователната компания Hiscox Джонатан Блумър е един от шестимата души, които остават в неизвестност след като луксозна яхта беше отнесена от разразила се буря край бреговете на Сицилия.

Новината беше потвърдена от екипите на „Гражданска защита“, които и в момента провеждат спасителна операция за издирване на шестима липсващи от екипажа на плавателния съд, съобщава BBC, цитира Профит.бг.

70-годишният британски банкер е завършил Имперския колеж в Лондон, а преди да заеме поста в Morgan Stanley Bank International е член на управителните съвети на редица международни компании.

Освен него, в неизвестност остават още технологичният магнат Майк Линч, наричан „британският Бил Гейтс“, 18-годишната му дъщеря Хана и адвокатът на Clifford Chance Крис Морвило.

Морвило е работил по редица дела за корупция с голям обществен интерес, включително като защитник на Майк Линч в делото, завършило с оправдателна присъда за милионера. Като помощник-прокурор на САЩ за южния район на Ню Йорк от 1999 г. до 2005 г. Морвило работи по наказателното разследване на терористичните атаки срещу Световния търговски център през 2001 г. От 2011 г. е партньор в адвокатската кантора Clifford Chance в Ню Йорк.

На борда на 56-метровата яхта Bayesian са били общо 22 души - 12 гости и 10 души екипаж, сред които британци, американци и канадци. 15 от тях бяха спасени вчера, включително едногодишно момиченце.

До момента е открито тялото на един мъж, който не е официално идентифициран, но бреговата охрана на Палермо заяви, че е бил готвач на яхтата.

Британски технологичен предприемач изчезна след потъването на суперяхта край Сицилия

Друга британска гражданка – Шарлот Голунски, разказа за преживения ужас пред медиите. Жената е успяла да запази бебето си живо, като го държала над водата, когато яхтата потънала, до момента, в който спасителите не ги извадили.

Тя описва, че се е събудила от гръмотевици и светкавици, които изглеждали като „края на света“, след което била изхвърлена във водата, държейки едногодишното си бебе над вълните. „За две секунди изгубих дъщеря си в морето, след което бързо я прегърнах сред яростта на вълните“, разказва тя пред италианския вестник La Repubblica.

„Държах я на повърхността с всички сили, ръцете ми бяха изпънати нагоре, за да я предпазя... Всичко беше тъмно. Във водата не можех да държа очите си отворени. Крещях за помощ, но единственото, което чувах, бяха писъците на другите“.

Друг представител на кантората Clifford Chance – адвокат Айла Роналд също е спасена. Според уебсайта на компанията тя е била част от правния екип на Майк Линч по делото, заведено от Hewlett-Packard (HP), допълва BBC.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



50-годишен се преби с тротинетката си по мокрите улици на Варна
Дата: 12/09, 10:34

Масови съкращения и фалити в България заради "Тему", "Шейн", "АлиЕкспрес"
Дата: 12/09, 10:31

Проверяват сайтове за лекарства в България
Дата: 12/09, 10:24

Изтребител Су-30СМ е свален над Черно море
Дата: 12/09, 10:21

Маги Джанаварова разкри нещо важно за мъжа до себе си
Дата: 12/09, 10:19

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия