Мощен бизнесмен скочи на братя Пулеви: Изнудвате ме! На важни ли се правите?


Дата: 23/05, 13:00

Булфото

Събориха част от спортния център на братя Пулеви в столичния квартал "Лозенец". Боксьорът Тервел Пулев и адвокат Петър Петров споделиха своята гледна точка по казуса.

"Имаме част от съсобствена сграда, в която инвеститор купува 100% от помещение и решава да го събори. Без нужните документи решава и го събаря. Само че в него има общи части - покрив, фасада и конструкцията, която държи цялата сграда. Не са ни уведомявали. Инженери ни посъветваха, че няма право да прави това без нашето позволение", разказа Пулев.

Има щети по спортния център на братя Пулеви, но жалбите им основно касаят събарянето на съседното помещение, което нарушава конструкцията на цялата сграда.

"Трафопостът заприлича на съборетина. Реалните рискове са да се наруши целостта на сградата. Няма калкан, няма фуга. Една камара инженери дойдоха, гледат и не смеят да назоват проблема. Вътрешната стена стана външна, на кадрите се вижда как работници събарят нашия покрив. Искаме незабавно да се спрат строителните дейности", настоя Тервел Пулев от ефира на Bulgaria ON AIR.

Адв. Петров посочи тезата на строителя, която е, че са налице две сгради на калкан и той просто събаря едната. Такава документация е представил и в районната администрация. 

"Нямаме две сгради на калкан. Имаме само една сграда, която е съпритежавана от г-н Пулев, в случая нейните общи части. След като половината сграда е незаконосъобразно разрушена, помещението за ел. табло стои в нищото. Всички държавни и местни институции отказват да установят, че половината от сградата е разрушена незаконосъобразно", обясни юристът. 

По думите му институциите изопачават фактите и опитват да изместят предмета на жалбата. 

"Сочи се, че има сгради, а то има една сграда. Няма допустимо такова нещо в правния мир като самостоятелно разрушаване на индивидуален обект в обща сграда. Налице е пълно бездействие от администрациите. Отказват да издадат заповед за спиране на строителството. Подали сме две жалби до Софийската районна прокуратура. От ДНСК изопачават информацията. Няма да спрем да си търсим правата дори в съда", каза още адв. Петров.

До засегната страна е достигнала информация, че инвеститорът планира да изгради 19-етажна офис сграда с подземни паркинги. 

"Много пъти сме говорили, инвеститорът се държи изключително нагло с мен и с Кубрат. Бяхме при главния архитект на София и тогава той се обади и каза: "Те ме изнудват. Вие се правите на важни ли?". Говорим за меганаглост", подчерта Пулев. 

По думите му засега няма опасност за посетителите на спортния център, но редовно при дъжд тече вода в помещенията. 

"Належащо е да изговорим бъдещ ремонт, който да се случи по най-бързия начин. В сградата има и друг съсобственик, който се държи добронамерено и не прави събаряния. Успешен бизнесмен е, но няма тази енергия като нас да се занимава с този казус", отбеляза още Пулев.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Комплекс “Ролбата – Наутилус”! Ние сме лятното забавление и морското изкушение на Варна!
Дата: 16/06, 06:30

Модерен медицински център отвори врати във Варна
Дата: 16/06, 04:50

Предимно слънчево в неделя
Дата: 16/06, 04:00

На 16 юни рожден ден има Симеон Сакскобургготски
Дата: 16/06, 03:00

Джорджа Мелони: ЕС няма да участва пряко в отпускането на заем за Украйна
Дата: 16/06, 02:38

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия