Надежда за Станимир: 11-годишно дете има нужда от помощ за животоспасяваща операция


Дата: 28/07, 13:02

Кадър БТВ

11-годишно дете има нужда от нашата помощ. На Станимир от видинското село Бела Рада трябва да бъде направена животоспасяваща операция, а семейството му няма необходимите средства.

Станимир се ражда с детска церебрална парализа. Лекарите откриват и хидроцефалия, киста на ларинкса и сколиоза от по-рядък тип. За 11 години - от раждането си досега, момчето претърпява 14 операции, съобщава БТВ.

Наскоро изкривяването му започва бързо да расте и вече минава сто градуса, като притиска органи и застрашава живота му. Единственият начин да се спре, е операция. Според майка му Маргарита Николова той е истински боец:

„С тази операция ще се фиксира целият гръбначен стълб, ще се поставят импланти от двете страни на гръбначния стълб и по този начин не само ще се изправи гръбнакът, но и ще се спре последващо усложнение“, обясни тя.

Здравната каса предлага операцията да се извърши в частно лечебно заведение в България, но семейството избира болница във Виена - където детето е лекувано и преди. Така възможността за държавно финансиране отпада, а майката няма парите за процедурата в чужбина.

„Има кампания в платформата на Павел Андреев, има кампания и в DMS платформата. И на двете места кампаниите са „Надежда за Станимир“. Отделно Станимир има дарителска сметка. Събраната сума до момента е около 25 хиляди лева. А офертата на болницата е 90 хиляди лева“, разказа още Маргарита.

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Честваме 60 години от обявяването на "Мила Родино" за национален химн
Дата: 08/09, 12:17

Аязмо бликна във Варна
Дата: 08/09, 12:13

Очаква се засилен трафик в следобедните часове
Дата: 08/09, 12:07

Стоичков с Борисов: Ето какво обещаха
Дата: 08/09, 11:50

Земетресение е регистрирано на територията на Азербайджан
Дата: 08/09, 11:42

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия