Изграждат преносен газопровод от Дупница до Перник


Дата: 21/05, 22:50

илюстрация: Булфото

Предстои изграждането на преносен газопровод от Дупница до Перник с дължина около 53 километра, съобщават от "Булгартрансгаз". 

Ще се реализира вертикален газов коридор чрез изграждане и въвеждане в експлоатация на нови обекти за разширение на газопреносната инфраструктура, като проектът цели да се повиши капацитетът за пренос на природен газ в точките за междусистемно свързване Кулата/Сидирокастро в посока от Гърция към България. 

Обществената поръчка се провежда в изпълнение на решението на Народното събрание от 14 март във връзка с инициативата на газопреносните оператори на България, Гърция, Румъния, Унгария, Словакия, Украйна и Молдова за вертикален коридор, поясняват експерти. 

Обществената поръчка за преносен газопровод от станцията Пиперево, откъдето преминава магистралният газопровод България-Северна Македония, до Перник е за 100 млн. лева. 

За изпълнител е предложено “Негру вода Кардам 2024”, обединение от две чуждестранни и една българска компания, негови членове са американско, румънско и българско дружество. 

Преносният газопровод от Пиперево до Перник ще бъде реализиран на три етапа. Те ще бъдат изпълнявани едновременно като отново ще се строи нова тръба, станция за очистване на газопровода "Пиперево 2" и АГРС "Радомир".

Проектът включва изграждане на газопровод с високо налягане с диаметър DN 500 и дължина около 53 км, АГРС "Радомир" и газопроводно отклонение към него, както и съпътстващите го технологични съоръжения.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Сателитен модел показа зловеща Суперклетка над България: Удря с ледени орехи
Дата: 03/06, 16:19

Мъж преби жестоко майка си в апартамент в София, искаше да я коли с нож
Дата: 03/06, 16:15

Мария от „Ергенът”: Майка ми ще ме гръмне, ако научи това
Дата: 03/06, 16:13

НАТО инвестира 380 милиарда долара тази година за отбрана на Европа
Дата: 03/06, 16:101 Коментар

Съдът във Варна остави крадец в ареста
Дата: 03/06, 16:07

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия