Започва работа по комуникациите в с. Воден, след като системата за предупреждение не проработи


Дата: 19/07, 16:43

снимка МВР

Мобилните оператори предприемат спешни стъпки за подобряване на състоянието на комуникациите в с. Воден и съседни села, след като системата BG-ALERT не предупреди живеещите там за пожарите.

Целта е да се осигури по-добро покритие на мобилната мрежа за населението като се разположи допълнително оборудване в района.

Мярката беше обсъдена днес по време на среща, свикана по инициатива на служебния премиер Димитър Главчев и министъра на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков.

Ползването на мобилните мрежи в района е по-натоварено от обичайното и ще предприемем бързи действия, за да гарантираме, че хората там ще бъдат обезпечени, уточниха представителите на трите големи оператора Виваком, А1 и Йеттел.

„Моят апел към вас е да следите ситуацията с особено внимание, за да съдействаме на хората в тези силно засегнати части от страната“, заяви министър Георги Гвоздейков.

Трите мобилни оператора обясниха, че правят постоянни проверки на мрежите в пострадалите от пожари райони, и това ще продължи и в следващите дни.

Ситуацията в с. Воден показва още веднъж важността на проекта за широколентова свързаност в слабо населени места, който се осъществява от Министерството на транспорта и съобщенията по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ) – това беше общото мнение на участниците в срещата.

Припомняме, че проектът предвижда 400 000 българи в труднодостъпни и отдалечени райони на страната да имат високоскоростен интернет, предаде бТВ.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Японското правителство иска въвеждане на 4-дневна работна седмица, хората се опъват
Дата: 03/09, 19:32

Имате нужда от пълно изследване на кръв, полови и щитовидни хормони? Посетете лаборатория „ЛИНА”
Дата: 03/09, 19:30

Трима украински министри хвърлиха оставки
Дата: 03/09, 19:26

Лекарствата по Здравна каса от септември се изписват по нови правила
Дата: 03/09, 19:23

Новородено почина малко след първия си дъх в Кърджали
Дата: 03/09, 19:18

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия