Глобяват се всички родители на деца до 14 години, каращи ел тротинетка


Дата: 27/07, 16:56

Пиксабей

Ако дете под 14 години кара ел. тротинетка, родителите му подлежат на глоба за действията му. На санкции подлежат и настойниците и попечителите на деца между 14 и 16 години, които карат такъв тип превозно средство извън велосипедните алеи. Това каза ст. Инспектор Димитър Димитров от отдел „Пътна полиция" към ОД на МВР – Варна по повод течащата от началото на лятото акция по линия на водачите на индивидуални електрически превозни средства (ИЕПС), предаде репортер на Moreto.net.

Поводът за старта на операцията са зачестилите пътнотранспортни произшествия с водачи на ел. тротинетки. От началото на операцията вече има санкционирани нарушители. Техният брой обаче ще бъде оповестен след завършване на междинния етап на акцията в средата на август.

Най – честите нарушения, които се извършват от водачите на този тип превозни средства са: не се движат по изградената велосипедна инфраструктура, управляват по площи, предназначени само за пешеходци и при липса на липса на велосипедна инфраструктура не се движат възможно в най – дясната част на платното за движение.

Полицейските служители на този етап не срещат затруднения при изпълнение на операцията и липса на съдействие от страна на водачите. Нарушителите отнасят глоба от 50 лева. Законът не предвижда отнемане на превозното средство.

Най – често водачите, които нарушават правилата за управление на ИЕПС са на възраст до 30 години.

Продължават нарушенията и в Морската градина, където ел. тротинетки не би следвало да се движат. Там също се осъществява контрол и се санкционират нарушители, увери ст. Инспектор Димитров.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Слънчево в неделя
Дата: 08/09, 07:30

Най-тънкият сгъваем смартфон в света HONOR Magic V3 е наличен за предварителни поръчки от А1
Дата: 08/09, 07:20

На днешната дата в историята
Дата: 08/09, 07:14

Хороскоп за неделя
Дата: 08/09, 07:00

Украйна призова Иран да не доставя балистични ракети на Русия
Дата: 08/09, 06:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия