Тежък сблъсък между Цънцарова и Волгин по БТВ, намесиха и Хекимян


Дата: 17/05, 10:38

кадри bTV, Нова нюз

редактор Веселин Златков 

Предизборно интервю с кандидата за евродепутат от „Възраждане” Петър Волгин в сутрешния блок на bTV се превърна в сблъсък между него и водещите Мария Цънцарова и Златимир Йочев. Конфликтът между тях започна буквално от първия въпрос, който беше защо журналистът от БНР иска да стане евродепутат. Волгин се опита да отклони питането за по-късно, но веднага беше прекъснат.

„Г-н Волгин, какво мислите за събеседниците, които питате за едно, а те искат да ви отговарят друго?”, сепна го Цънцарова. Водещите на bTV обаче все пак оставиха Волгин да развие тезите си. Той пък използва това да обвини телевизията, че не дава гласност на теми за свободата на словото, за да е в синхрон със статуквото в ЕК.

В отговор, под формата на въпрос, Цънцарова директно обвини Волгин, че в неговото предаване по БНР разпространява неверни факти за войната в Украйна.

„Получава се така, че медиите - не само в България, а и в другите страни от ЕС, са по-критични към опозицията, а не към управляващите. Това не е добра журналистика”, каза в отговор Петър Волгин.

Без формално да нарушат добрия тон, Цънцарова и кандидатът за ЕП продължиха да се заяждат един с друг до края на разговора. Златимир Йочев също се намеси на няколко пъти, но с не толкова неудобни въпроси.

„Ние като данъкоплатци плащаме заплатата ви в БНР. Защо продължавате да работите там?”, този въпрос постави ребром водещата. В отговор Петър Волгин заяви, че има разлика между него и Антон Хекимян, който напусна bTV за да стане кандидат-кмет на София от ГЕРБ.

„Той беше голям шеф в телевизията ви и можеше да влияе на съдържанието в програмата, докато аз съм обикновен водещ”, каза Волгин.

„Дали е повлиял е хипотеза”, отвърна му Цънцарова и директно го обвини, че е започнал кампанията си още докато работи в общественото радио. Волгин категорично отхвърли това обвинение.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Влак блъсна човек край Варна
Дата: 01/06, 16:25

Пулмолог: Хроничната кашлица води пушачите при нас
Дата: 01/06, 16:11

Застреляха политик преди изборите в Мексико
Дата: 01/06, 15:592 Коментара

Южна Германия е под вода след порои
Дата: 01/06, 15:451 Коментар

Трима пострадали полицаи и трима задържани след боя на мача в София
Дата: 01/06, 15:30

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия