БДЖ въвежда е-устройства за продажба на билети във влака


Дата: 24/06, 14:27

Снимка Булфото, архив

БДЖ ще увеличи влаковете между София и Бургас още тази седмица и ще въведе електронни устройства за продажба на билети във влака, стана ясно на среща между министъра на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков и ръководствата на „Холдинг БДЖ” ЕАД и „БДЖ-Пътнически превози” ЕООД, пише technews.bg.

В момента кондукторът няма връзка с билетоиздаващата система, а на необслужвани гари пътниците от тях закупуват билетите си директно от превозния персонал. Това възпрепятства ограничаването на покупката на билети и се стига до претоварване.

„Започваме поетапно да оборудваме влаковете с електронни устройства за продажба на билети, които изцяло ще решат този проблем”, заяви управителят на БДЖ-ПП Венцислав Славков,

Електронни устройства вече работят пилотно по линията София-Видин. Предстои още 140 да бъдат въведени в експлоатация, като с приоритет ще се оборудват най-натоварените влакове в страната.

От железопътния превозвач поясниха, че от днес са взети мерки за увеличаване на състава на нощния влак от София до Бургас, като е включен допълнителен вагон, който да обслужва нарастващия през лятото пътникопоток. 

От този петък ще бъдат добавени още два вагона към композицията, а от 29 юни тръгва още един влак по същото направление. С това влаковете между столицата и морския град ще станат общо 10 на денонощие.

От днес втора композиция с 4 от новодоставените германски вагони вече пътува между София и Бургас. Тя тръгва от столицата в 6:40 ч. и се връща обратно в следобедните часове.

Новият влак с германски вагони, който вече пътува по линията София-Бургас, е оборудван с климатични системи и контакти за зареждане на мобилни устройства. Следващите 19 вагона ще бъдат в страната до дни. Български екип в момента е в Германия, за да координира доставката на 10-те вагон-бистра.

Преди няколко месеца бе подписан договор за доставка на още 10 нови локомотива, а процедурите за доставка на нови влакове ще променят визията на този вид услуга, заявиха от министерството.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Ради Здравков: Три отбора са моите фаворити за титлата на Евро 2024
Дата: 28/06, 12:42

Министърът на отбраната: Помощта, която ние сме дали и даваме на Украйна, не е безвъзмездна
Дата: 28/06, 12:261 Коментар

Признание от Гърция: Кирилицата е божествен език
Дата: 28/06, 12:172 Коментара

Здравословно хранене
Дата: 28/06, 12:10

Брендо застава пред съда
Дата: 28/06, 12:071 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия