1700 евро на квадрат стигна цената на панелките във Варна


Дата: 15/10, 14:52

Кадър Powerfox

Панелен апартамент за 1700 евро на квадрат в квартал "Владислав Варненчик". Струва ли ви се нереално висока тази цена?

Дори и така да е, подобни сделки се извършват във Варна. Една от причините за вървящите нагоре цени на жилищните имоти е липсата на достатъчно оферти за продажба на пазара. Това каза за Радио Варна брокерът Юлия Хвърчилкова. В същото време търсенето е голямо и надвишава в пъти предлагането, предаде БНР.

В централната част на Варна цените на имотите са в интервала между 2500 и 3000 евро на квадратен метър. Цената обаче зависи от състоянието и спецификите на самия имот. Високи са цените и на които се предлагат имоти в кк "Св. св. Константин и Елена". "Периферните райони, които допреди няколко години не представляваха интерес, сега са атрактивни за определен тип купувачи", допълни Юлия Хвърчилкова.

Интересът към имот, обявен за продажба, идва в първите три седмици, докато е още нов на пазара. Ако до месец от обявяването му не се получи оферта за продажба, то цената му е реално завишена, коментира още Хвърчилкова.

Разумните продавачи правят консултации с няколко доверени посредници и по този начин се позиционират правилно на пазара, каза експертът.

Цените за ново строителство са завишени, а строителите искат от клиентите прекалено високи първоначални вноски, допълни Хвърчилкова. 

Нестабилната политическа обстановка се отразява и на имотния пазар. Предстоящата промяна на националната ни валута също прави клиентите по-предпазливи в момента. Хората изпитват недоверие към банковите институции и държавата, а продавачите продават масово, допълни Хвърчилкова. По думите ѝ пазарът в момента е стабилен, а ако банките не променят рязко своите политики, той ще се задържи на нивата, в които се намира в момента. 


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Варненски ученици заминаха за Бахрейн на Световни ученически игри
Дата: 15/10, 17:22

Морето във Варна "влезе в ролята" на Антарктическите води
Дата: 15/10, 17:08

Задържани са петима души след спецакцията за купуване на гласове в Силистра
Дата: 15/10, 17:03

Сриват се температурите в следващите часове и нахлува студен полъх
Дата: 15/10, 17:00

Косата беше нейната "коронна слава" и тя я отряза
Дата: 15/10, 16:58

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия