Демерджиев във Видин: Неприемливо е струпването на километрична опашка от камиони


Дата: 24/03, 18:49

Снимка МВР

Вътрешният министър отправи ясно послание към полицията в наш град до река Дунав.

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев инспектира ГКПП „Дунав мост“ – 2 при Видин – Калафат, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Министър Иван Демерджиев и заместник-министър Венцислав Катинов се срещнаха днес с ръководни служители на видинската полиция. Старши комисар Петър Коцин – директор на ОДМВР-Видин, представи актуална информация за оперативната обстановка в региона и резултатите от предприетите действия на служителите на реда за предотвратяване на престъпления, свързани с нарушаване на изборните права на гражданите, пише novini.bg. 

В хода на разговорите министърът подчерта необходимостта от активна превенция по линия на цялата полицейска дейност – конвенционална престъпност, наркоразпространение, домашно насилие, междусъседски конфликти.

Вътрешният министър и заместник-министър Катинов посетиха центъра за видеонаблюдение на мостовото съоръжение при Видин – Калафат. При инспекцията на ГКПП „Дунав мост-2“ те се запознаха със спецификата на работата на място и разговаряха с дежурните български и румънски гранични полицаи. Контролно – пропускателният пункт работи на пълен капацитет, но трафикът остава интензивен, съобщи комисар Димитър Чорбаджиев – директор на РДГП-Русе и уточни, че за денонощие през пункта в посока Румъния преминават по около 1400 автомобила.

„Абсолютно неприемливо е струпването на километрична опашка от товарни автомобили, това е наказание за всички“, категоричен бе министърът и посочи необходимостта от създаване на съвместна работна група с румънската страна за постигане на трайно решение на въпроса.

В търсене на работещо решение за облекчаване на тежкотоварния трафик министър Демерджиев и областният управител обходиха два близки терена, които в краткосрочен план могат да бъдат използвани за обособяване на паркинги и облекчаване на движението на тежки автомобили.

На последвалата работна среща в областната администрация министърът  и областният управител коментираха текущи въпроси, свързани с организационно-техническата подготовка за предстоящите избори и конкретни действия за решаване на въпроса с тежкотоварния трафик на ГКПП „Дунав мост-2“.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Единствената солна капсула във Варна е в Холистичен център Body Mind Spirit. Помага за дихателни проблеми, алергии и др.
Дата: 24/04, 07:10

Депутатите гласуват отмяна на либерализацията на тока
Дата: 24/04, 07:04

Пентагонът е подготвил оръжейни доставки за Украйна в размер на 1 милиард долара
Дата: 24/04, 06:00

Ново реактивно гориво подкарва простатата
Дата: 24/04, 05:30

Кои са изследванията за коклюш и къде да ги направим?
Дата: 24/04, 05:30

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия