Херо: Ако Спартак вкарва, ще печели точки


Дата: 25/03, 19:49

Стопкадър Sportal TV

Треньорът на Спартак Димитър Димитров коментира играта на своите при успеха с 4:1 над Добруджа. Като бивш селекционер на държавния тим Херо даде мнение и за загубата на България в първия мач от евроквалификациите срещу Черна гора.

Ето какво заяви Димитър Димитров:

„Действително контролна среща, за мен резултатът не е важен, важни си настройката и игровото поведение на отбора. През първото полувреме не бяхме добре настроени, имаше подценяване на ситуацията, докато през второто полувреме поне нещата малко се подобриха. Дадохме възможност на повечето футболисти, тези, които по-малко са играли, да имат игрово време, но като цяло смятам, че е една полезна проверка, защото поддържа игровия ритъм. Основната ни цел, разбира се, е спасението в efbet Лига, но пък срещу Лудогорец за Купата ще се опитаме да играем максимално сериозно. Ще имаме липсващи футболисти, имаме двама наказани и най-вероятно Иван Йорданов няма право да играе, но въпреки всичко ще опитаме да вземем максимума с този състав. Иначе в първенството, ако успеем да решим проблема с реализацията на голове, смятам, че нашият отбор ще има много по-различен точков актив. Видяхте и последните срещи срещу Локомотив София и ЦСКА в София. Ние, особено срещу ЦСКА, бяхме равностойни, а с Локомотив имахме явно и тотално преимущество в целия мач, но липсата на реализация, липсата на може би на самочувствие пред гола, ни попречи да спечелим, специално в мача с Локомотив. Това е доста сериозен проблем.

Що се отнася до националния отбор, жалко, че загубихме от Черна гора, защото съперникът не ни превъзхождаше, даже е по-слаб от нашия отбор, но като цяло имахме проблеми и действително те се видяха на терена. Това обаче е работа на спортно-техническото ръководство, да анализират и да видят нещата, и да си направят нужните анализи. Като цяло не трябва да изпадаме в крайности, тоест, сега да отричаме всичко това, което се опитва да се прави в националния отбор. Нека да гледаме с оптимизъм, защото ние, българите, сме на хората на двете крайности. Както отричаме всичко, така и възхваляваме. Аз като биехме, казах,  че не трябва да бъдем чак толкова много във висините, а да бъдем по-реални, защото мачовете, които изиграхме, не бяха такива противниците, за да си направим някакви генерални изводи. В квалификациите ние реално ще се опитаме да покажем реално нашите качества, нашите възможности като потенциал. Говори се за някакво подмладяване, но аз определено имам малко по-различна позиция. Смятам, че в националния отбор би трябвало да играят най-добрите, които са в момента като състояние, защото все пак това е огледалото на българския футбол. Но политиката на ръководството на Футболния съюз е малко по-различна. Но в края на краищата всеки си има мнение и в това отношение като всеки един българин аз им желая от все сърце успех и да заличат негативния резултат, който беше с Черна гора.“

Sportal.bg



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Ето в кои области у нас са потвърдени случаи на коклюш
Дата: 19/04, 21:02

Сашо Кадиев си намери майстора в „Аз обичам България“
Дата: 19/04, 20:452 Коментара

Д-р Юлиян Войнов: Неработещата съдебна система е причина да няма инвестиции у нас
Дата: 19/04, 20:45

Какво трябва да знаете за застраховка "Автокаско"?
Дата: 19/04, 20:40

Енергийният министър ще трябва да предоговаря договора за "Боташ"
Дата: 19/04, 20:30

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия