Борислав Гуцанов, председател на Националния предизборен щаб на „БСП за България“ и водач във Варна и Търговище: Плащаме руски газ, но на пъти по-висока цена


Дата: 01/02, 00:00

„Шумно рекламираната от ПП-ДБ и от служебното правителство диверсефикация на доставките на газ са нищо повече от доставки на руски газ, но на пъти по-високи цени, защото я купуваме през посредници, а не директно“. Това заяви  председател на Националния предизборен щаб на „БСП за България“ и водач във Варна и Търговище  Борислав Гуцанов.

„Преди ние изнасяхме газ за Турция, а сега ще внасяме. И това, при положение че „Южен поток“ можеше да мине през България и около Варна да бъде направен най-големият газов хъб на Балканите. Този проект обаче бе спрян от Бойко Борисов и сега цената на газа е в пъти по-скъпа“, припомни Гуцанов. Той определи като национално предателство от страна на ГЕРБ – ПП и ДБ,  опита им да наложат американски монопол върху доставките на газ и ядрено гориво за България и то на цени, несравнимо по-високи от тези на „Газпром“ и „Росатом“. За миналата година са платени 1 млрд. лева повече, а само за първите два месеца на тази година – 200 млн. лева. Липсата на инфраструктурна готовност за приемане и икономическа изгода за България от ползването на втечнен газ от САЩ, превръща страната ни не във фактор, а в енергийно джудже не само на Балканите, но и в Европа.  „Това ни поставя в зависимости, от които имат полза чужди държави, а българският народ пъшка под високите цени на ток, стоки и услуги“, категоричен е Гуцанов.

Има ли тогава разлика между „Продължаваме промяната“, „Демократична България“ и ГЕРБ, след като гласуват еднакво, пита кандидатът на „БСП за България“. „Затова мъдрата БСП е единствената алтернатива. Ние ще продължим да настоява за преговори с „Газпром“, за да се намали напрежението върху българската икономика от високите цени на горивата, и дострояване на АЕЦ „Белене“, за да се нормализира енергийният пазар в страната“, заявява Борислав Гуцанов.

*Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

*публикация

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Туск: Съкрушително е, но е сигурно. Пред война сме в Европа
Дата: 29/03, 09:12

Кои са най-предпочитаните европейски марки електромобили?
Дата: 29/03, 09:10

5 съвета при избора на годежен пръстен
Дата: 29/03, 09:10

Над 160 продукта за Великден в Lidl
Дата: 29/03, 09:10

Радев ще участва в конференция, посветена на 20-годишнината от присъединяването на България към НАТО
Дата: 29/03, 09:061 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия