Обявиха две важни дати: 14 и 15 октомври за 61 хиляди ученици


Дата: 11/10, 15:25

Пиксабей

Задачи с практическа насоченост ще решават над 61 000 деветокласници на входното ниво за оценка на познанията им по природните науки. За първи път тестът ще се проведе само електронно и ще бъде на 14 и 15 октомври. Служебният министър на образованието и науката проф. Галин Цоков провери готовността за провеждането на теста в Професионалната гимназия по строителство и архитектура във Велико Търново, предаде БНТ.

С теста ще бъдат оценени знанията на деветокласниците по биология, химия и опазване на околната среда, физика и астрономия:

"В тези три области тестовете ще имат до 10 въпроса, които са тип казуси. Те могат да бъдат със затворени отговори, т.е. избираеми отговори, могат да бъдат и с кратък отговор, който децата пишат на клавиатурата на кирилица. В рамките на отделните модули времето е определено на 30 минути", поясни просветният министър Галин Цоков.

Той подчерта, че това не е изпит за външно оценяване и оценката няма да бъде включена в ученическите досиета. Ако ученикът желае и учителят прецени, оценката може да бъде вписана като текуща по съответните предмети. За първи път знанията на учениците ще бъдат оценени чрез две електронни платформи.

"Това е възможност да се изпробват възможностите на такъв тип електронно изпитване. Тази две платформи са български и след това могат да се използват и в други форми на оценяване или на пробни изпити, свързани с предстоящото външно оценяване, подготовката за зрелостни изпити", каза още Галин Цоков.

Когато се натрупа практика, може да се премине и към електронно външно оценяване на знанията на учениците, посочи още министър Цоков.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Делото за регистрацията на ДПС се отложи за 25 октомври.
Дата: 11/10, 17:19

Оставиха в ареста общински съветник от Пазарджик, заподозрян в купуване на гласове
Дата: 11/10, 17:10

Синдикалист за идеята на бизнеса: Ако ще се замразява нещо, първо да се замразят цените
Дата: 11/10, 17:04

Обвиниха мъжа, минал на червено и предизвикал катастрофа с убита пешеходка в София
Дата: 11/10, 17:00

Студът нахлува през нощта, температурите падат и идват поройни дъждове: Прогноза на НИМХ
Дата: 11/10, 17:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия