Снимка Булфото, архив
От 17 лв. до 28 лв./кг струва агнешкото за Великден на най-стария пазар у нас - Женския пазар в столицата, видя репортер на БГНЕС. Това месото, което традиционно всяко семейство купува за трапезата си на празника.
Шилешкото без кости е на цена от 17 лв./кг, агнешката плешка е на цена от 23,99/кг, а агнешкият бут струва 28 лв./кг.
Проучване сред производители овцевъди и козевъди сочи, че живи агнета на по 20-25 дни струват по около 10 лв. килограм живо тегло, което след клане и почистване се оскъпява до около 15 лв. за килограм, което е това е крайната цена за потребителя.
При ярешкото цените от производител са почти същите.
За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!
Митничарите на "Капитан Андреево" откриха изумителна машина в турски камион
Дата: 13/05, 12:40
Не е 11 и 10, това е точният процент, с който трябва да се вдигнат пенсиите по Швейцарското правило
Дата: 13/05, 12:34
Гетов: Павлин Николов иска само победи от Спартак
Дата: 13/05, 12:33
Нова разписание на влаковете за Северозападна България в сила от днес
Дата: 13/05, 12:31