Шест са жертвите на стрелбата в САЩ. Три от тях са деца


Дата: 28/03, 07:28

Снимка: Pexels

Жертвите на стрелбата в САЩ са шест, съобщават световните медии, цитирани от БНТ. Сред тях са три деца. Всички те са били убити след стрелба в училище в Нашвил, щата Тенеси. Нападателят - 28-годишна жена, е ликвидирана.

Според полицията, в някакъв момент Одри Хейл е била ученичка в частното учебно заведение. В дома, където се предполага, че е живеела, са открити подробни карти на училището. Жената е оставила и манифест, който разследващите проучват.

Пред местни медии, служителите на реда уточняват, че Хейл е родена като жена, но се идентифицира като мъж. Негодувание или обида са сред възможните мотиви за атаката, заявиха от местната полиция. Нападението е продължило 14 минути, използвани са 2 автомата и пистолет.

По нареждане на президента Джо Байдън, знамената в САЩ днес ще бъдат наполовина свалени - в знак на съпричастност към жертвите на поредната масова стрелба в училище. Той за пореден път призова Конгреса да даде зелена светлина на предложения от него проектозакон за забрана на автоматични и полуавтоматични оръжия.

"Нападателя е Одри Хейл, жена, на 28. Живее в района на Нашвил. В ход е разследване на района, в който се предполага, че е пребивавала. В контакт сме с бащата, който е живял на същото място. Все още събираме информация. Известно е, че е имало подробни карти на училището - отбелязани са детайли, местата за влизане и т.н.", заяви Джон Дрейк, началник на полицията в Нешвил.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Силен трус разлюля Турция тази вечер
Дата: 18/04, 18:57

Главчев: Ако президентът не приеме моите идеи за министри, отговорността ще е негова
Дата: 18/04, 18:411 Коментар

Финансист: Нужна е средносрочната фискална и финансова дисциплина
Дата: 18/04, 18:241 Коментар

Вътев прави закон за кооперативите
Дата: 18/04, 18:09

Караджов: Служебният кабинет е на ГЕРБ и ДПС и те вече са с едни гърди напред за изборите
Дата: 18/04, 17:431 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия