Зрители скочиха на Ники Кънчев заради две огромни грешки


Дата: 08/05, 19:29

Редактор: Александър Дечев

Кадри: БТВ

Сериозно недоволство се вихри в страницата на "Стани богат" във фейсбук след днешния епизод на предаването. Хората отбелязват две големи грешки на Ники Кънчев. Те станаха в края на участието на вицепрезидента на "Менса" за България Николай Матов. Той продължи играта си от вчера с въпрос №7, който бе "Кой художник не е част от движението на сюрреалистите?" - Салвадор Дали, Рене Маргрит, Йеронимус Бош или Хуан Миро. Тук ерудитът веднага отговори правилно с Йеронимус Бош.

Питането за 2000 лева пък бе "Кой български треньор извежда футболния отбор на Панатинайкос до шампионската титла на Гърция през 1990 г.?" - Христо Бонев, Аспарух Никодимов, Димитър Пенев или Стойчо Младенов. Телефонният му жокер Пламен Младенов от София правилно го насочи към Христо Бонев.

След това Матов заключи 3000 лева като втора сигурна сума, а за да си я гарантира трябваше да отговори на "Кой от градовете не е една от европейските столици на културата през 2024 г.?" Вариантите бяха Бад Ишъл, Австрия, Бодьо, Норвегия, Тарту, Естония и Пилзен, Чехия. Мъжът извика Мария от публиката, която обаче също не знаеше. Затова той си помогна с 50:50 и маркира вярно австрийския град.

Последва питане за 5000 лева: "Кой композитор е дал име на един от кратерите на Меркурий, и е автор на оперите "Лястовичката", "Едгар" и "Вилиси"?" - Верди, Белини, Пучини или Баланчин. Участникът се спря на последния отговор, но верен тук се оказа Джакомо Пучини и така той си тръгна с 3000 лева.

Именно тук дойдоха и грешките на Кънчев. Представяйки италианския композитор, той каза, че има 60-70 опери, сред които са "Кармен" и "Севилският бръснар". Въпросните две произведения обаче са съответно на Жорж Бизе и Джоакино Росини.

Гафът му не остава без последствия. Ето какво пишат част от последователите на фейсбук страницата:

 

"Кармен и Севилският бръснар от Пучини????!!! Майко мила!"

 

"Няма ли кой да каже на Кънчев да не импровизира, защото главно глупости говори! "Севилският бръснар" и "Кармен" поне да бяха от един композитор, че да каже човек, че се е объркал като ги прибави към творчеството на Пучини, а то "Севилският бръснар" от Джоакино Росини, а "Кармен", почти 60 г. по-късно писана от Жорж Бизе"

 

"Кармен" и "Севилският бръснар" били опери на Пучини! Върнах за да чуя още веднъж грандиозната изцепка на Кънчев!"

 

"Всяка вечер Ники изрича някакви небивалици, снощи пак каза, че Д. Дебелянов е убит на завоя на Черна. РЕДАКТОРИТЕ На предаването???"

 

"И още една небивалица от Ники Кънчев - Пучини е написал 63 опери"

 

"Огромен гаф на Кънчев! Как е възможно??? Явно според него всички опери са от Пучини, можеше спокойно да добави Травиата и Евгений Онегин примерно. А и има само 12 опери, а не 60-70".

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Червено злато „събужда“ сърцето
Дата: 20/05, 02:00

Реал (Мадрид) допусна равенство, след като водеше с 4:1
Дата: 20/05, 01:07

На 20 май рожден ден има Александра Сърчаджиева
Дата: 20/05, 00:28

20 май 1570 г. - Картографът Абрахам Ортелий издава първия съвременен атлас
Дата: 20/05, 00:09

На 22 май в седем секции в Северна Македония ще има повторно гласуване на парламентарните избори
Дата: 19/05, 23:46

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия