Масово българите правят грешка, която ги държи бедни


Дата: 03/07, 12:31

Пиксабей

Най-грешното нещо, ако искате да забогатеете, е да търсите сигурност. Сигурността означава много нисък риск, а в икономиката нулевият риск води до нулеви резултати.

Това каза в рубриката “Парите ви на Фокус" в предаването "Денят на фокус“ на Радио "Фокус“ изпълнителният директор на голяма финансова и инвестиционна компания, Макс Баклаян.

 Приходите са енергия, която вие спестявате на другите хора или по друг начин казано приходът е финансовото изражение на вашата добавена стойност в обществото, обясни специалистът. "На колкото повече хора можем да помогнем, толкова по-големи ще са нашите приходи. Вие никога няма да забогатеете, ако давате времето си под наем и ако работите за някой, защото на вас ви се плаща абсолютния минимум, за който вие сте склонни да останете. Т.е. ако не притежавате дял от бизнес или инвестиции в други компании, вие няма как да постигнете финансова свобода,“ каза той и обясни, че отдаването на времето си под наем е пътят за достигане на знания и умения, за да може човек да купи чужда компания или да направи своя собствена. За него важният въпрос е на кого се отдава това време под наем така, че човек да е позициониран във възможно най-добрата ситуация. 

По думите му трябва да продаваме времето си под наем по възможно най-добрия начин, като заплащането на час или колкото си изработиш, а не каквото постигнеш, такова ще получиш, според него е неприемлива опция и с развитието на технологиите е обречено на изчезване.

"Едното от нещата, които трябва да гледате, е дали работата, която работите има възможност за прогрес нагоре и ако няма, как да адаптирате това, което правите, тъй като рано или късно ще ударите лимита на възможните часове, които може да работите. Другото нещо е да търсите място, където може да получите възможност за йерархично развитие – колкото по-високо сте в йерархията, толкова по-висока добавена стойност имате и това ще доведе до по-висок доход за вас самия,“ допълни той.

 

Според Макс Баклаян могат да се потърсят възможност за ръст и навън, в друга конкурентна компания, както и да се потърсят повече възможности за развитие в по-малка компания, където действията ви ще имат много по-пряк ефект върху резултата на компанията и най-вероятно ще бъдете по-добре възнаграден. "Колкото по-малка е една компания, толкова по-добър е достъпът до мениджмънта на тази компания. А близостта до властта си е власт само по себе си така,“ поясни той.

 

Важно е да се обръща изключително внимание на човешкия капитал, тъй като това е най-ценното нещо за една компания. Човешкият капитал са нашите знания, умения експертиза, принципи, ценностна система, изобщо начина, по който ние виждаме света и оперираме с него, обясни той.

Според експерта е важно един млад човек да намери ментор, който да следва и като професионалист, но и като човек, за да може да се научи какво да прави и как да го прави, като двете заедно се изключително важни за професионалното развитие. "Ако намерите някой и не искате голяма заплата, то има шанс този човек да ви се отблагодари с много повече внимание. А това внимание най-вероятно ще ви се отблагодари с по-висок човешки капитал в бъдеще, и по този начин вие да постигнете финансово богатство,“ заключи изпълнителният директор на Tavex Макс Баклаян.

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Спартак победи Фратрия
Дата: 05/07, 21:01

Любимката на шеф Ангелов Цвети разцепи и "Черешката на тортата" с екшън истории и бабини мъдрости
Дата: 05/07, 20:57

Байдън вярва, че все още може да победи Тръмп
Дата: 05/07, 20:39

В 18:43 часа българско време е станало силно земетресение в Гърция
Дата: 05/07, 20:34

Посрещни лятото с телевизия от А1 на специална цена от 8,99 лв. на месец
Дата: 05/07, 20:20

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия