Държавната руска телевизия заплаши съседка на България с ядрен удар и още куп държави


Дата: 17/07, 14:27

Кадър Х

По руската държавна телевизия отдавна открито се отправят заплахи към европейските столици с ядрено унищожение, за да намалее подкрепата към Украйна.

Показват се и графики колко бързо и точно ще бъдат изтрити от картата на света столиците на европейските държави.

Евгений Попов заяви, че от руския ексклав Калининград могат да бъдат изстреляни ядрени ракети към Берлин, Лондон, Варшава, прибалтийските столици, както и румънската столица Букурещ, намираща се много близо до българската граница.

Евгений Попов, който е и депутат в Държавната дума, отправи тази заплаха в праймтайма на телевизията. Беше показана и карта с възможните цели на евентуален руски ядрен удар, цитира Факти

„Специално внимание се обръща на Великобритания, нашия традиционен враг... Великобритания е в най-уязвима позиция – общо взето са достатъчни три ракети и тази цивилизация ще рухне“, каза телевизионният водещ. Подобни заплахи по руската телевизия не са никак случайни, а отразяват официалната позиция на Кремъл.

Русия се опитва с ядрено заплашване да накара страните от НАТО да спрат да помагат на Украйна, която през 2022 година беше нападната от руската армия. Пълномащабната война продължава и до днес.

Европейските държави биха се изложили на риск, ако приемат разполагането на американски ракети с голям обсег на своя територия, каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков преди дни. „Имаме достатъчно потенциал да възпрем хиперзвукови ракети. Но столиците на тези европейски държави са потенциални жертви", коментира той пред руската държавна телевизия.

Песков отбеляза, че по време на Студената война американските ракети в Европа са били насочени към Русия, а руските съответно към Европа. По думите му това е превърнало страните на Стария континент в основна мишена при потенциален конфликт.

В отговор на предупреждението на Кремъл, че разполагането на американски ракети може да изложи на риск европейските столици, говорител на Държавния департамент на САЩ каза, че Съединените щати и НАТО „не се стремят към военен конфликт с Русия... но всякакви военни действия, насочени срещу съюзник на НАТО, биха предизвикали огромна реакция."

Заради инвазията в Украйна страните от НАТО укрепват отбранителните си способности.

Държави като Финландия и Швеция, които в продължение на десетилетия поддържаха военен неутралитет, поискаха влизане в НАТО заради действията на Путиновия режим.

«Достаточно трех ракет, и эта цивилизация рухнет»: на «России 1» пригрозили ракетными ударами по европейским столицам

В эфире телеканала «Россия 1» прозвучали угрозы в адрес европейских столиц в случае размещения в Европе американского дальнобойных ракет.

Детали. Угрозы… pic.twitter.com/DDHz5TDDgC

— Новости «Агентства» (@agents_media) July 15, 2024


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



22 месеца затвор за германски екоактивист за участие в пътни блокади
Дата: 28/08, 02:00

Йънг Бойс се класира за груповата фаза на ШЛ след победа над Галатасарай
Дата: 28/08, 01:30

Английски и Немски език за деца и ученици от 5 години до 12-ти клас с Учебен център "Скоростно Учене" - Варна
Дата: 28/08, 01:20

Броени часове до кинофестивала във Венеция
Дата: 28/08, 01:02

Дъжд на много места в сряда
Дата: 28/08, 00:44

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия