Вигенин: Елена Йончева сгреши с ДПС


Дата: 27/04, 17:59

Снимка: Булфото

Кристиан Вигенин от БСП заяви, че Елена Йончена е направила грешка като се е съгласила да бъде издигната заевродепутат от листата на ДПС.

Зам.-председателят на "червевите" Кристиан Вигенин поведе листата на партията за евроизборите. Решението беше взето на пленум на столетницата в събота.

„Амбицията на БСП е да покажем, че различна политика е възможна, че евродепутатите могат да отстояват достойнството на България с риск да не се харесат на основната позиция в Брюксел. Всичко това обаче трябва да е базирано на ясни принципи. Тук е и големият проблем”, каза Вигенин в студиото на „Офанзива с Любо Огнянов” .

По думите му преди пет години всички членове на столетницата са се борили да защитят мястото на Елена Йончева в Европейския парламент. „Сега тя кацна на коляното на Пеевски. Това за нас наистина е необяснимо”, посочи зам.-председателят на БСП. Според него „едва ли има човек, който преди 5 години е гласувал за нея, а сега да не съжалява за избора си”. Вигенин е категоричен, че Елена Йончева е направила грешен избор, кандидатирайки се от листите на ДПС.

„Жалко е, че хора, които можеха да са сериозна част от една истинска лява алтернатива, прецениха, че техният път е другаде. Голяма част от тях демонстрират учудваща политическа шавливост”, каза още социалистът, като подчерта политическата биография на Ваня Григорова.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Грандиозна премиера ще направи големият ГЕОРГИ ХРИСТОВ на новия си албум ”ПЕЙ СЪРЦЕ” във Варна
Дата: 10/05, 00:00

Трети ден протести срещу новите правила за паркиране в центъра на София
Дата: 09/05, 23:55

Над 100 са вече загиналите при тежките наводнения в Южна Бразилия
Дата: 09/05, 23:35

Валерия напусна "Ергена", ясни са финалистките
Дата: 09/05, 23:17

Зеленски уволни началника на държавната служба за охрана
Дата: 09/05, 23:01

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия