Борисов: Няма го за съжаление Алексей Петров


Дата: 04/07, 11:04

Булфото

„Няма да участваме повече в преговорите“, обяви пред журналисти в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той каза, че ГЕРБ няма да подкрепи втория мандат, дори да отиде при „Продължаваме промяната – Демократична България“, предаде Дир.бг.

„Правителство на ГЕРБ ще има, когато аз съм премиер. На шега го казвам, само за вас. Днес нали се шегуваме след вчерашния тъжен ден“, каза той. Вече сериозен, Борисов заяви още: „Вчера стана ясно, че отиваме на избори“.

На въпрос дали ГЕРБ-СДС ще подкрепи мандат, ако той отиде в ПП-ДБ, той отсече: „Не, не, не, не!“.

По думите му комбинацията Борисов и Пеевски след вчера е рухнала.

„Комбинацията Борисов и Пеевски след вчера рухна, след мощните ви репортажи за „Величие“ дни наред – как щели да ги гласуват, как с трикове щели да направят с Борисов правителство, всичко ви рухна вчера. Показаха си всички ясните лица, показаха си лидера на новата сглобка Костадин Костадинов, Кирил Петков стоеше и гледаше с Денков как Костадинов се разпорежда, мога в същия стил да кажа „новият Пеевски“ е Костадинов“.

За радост много по-рано от преди да тръгнат тези процеси в ДПС аз пред вас казах, че няма да подкрепя втория мандат, това сме казали в ГЕРБ. Този път ще има правителство само на ГЕРБ и СДС, защото това го дължиме на нашите избиратели. Сега нямаше от другата страна един Борисов, какъвто бях аз, нямаше го за съжаление и човекът, който направи сглобката“, коментира Борисов.

Запитан за кого говори, той отвърна: „За Алексей Петров. Защото той направи в манастира сглобката.“

Вчера от парламентарната трибуна по време на гласуването на проектокабинета му лидерът на ГЕРБ отново посочи водача на „Възраждане“: „Новата силна партия в този парламент е тази на г-н Костадин Костадинов, който ви изкомандва и вас, и БСП, и „Величие“… И ако вие, г-н президент дадете третия мандат на „Възраждане“, аз мисля, че ще имаме правителство… Хората вече са се наслушали на всичко, в което сме се обвинили. Трябва да им кажем, че се извиняваме, че молим за прошка и ще се явим пак пред тях, за да гласуват за който и да било, но да дадат представителство на парламента… Да си пожелаем да се видим след изборите, защото според мен и с третия мандат няма да стане нищо“, заяви той.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Франция гласува днес
Дата: 07/07, 01:40

Капитанът на Швейцария: Няма по-брутално нещо от подобно отпадане
Дата: 07/07, 01:18

Въпреки загубата Арда Гюлер с постижение за историята
Дата: 07/07, 01:00

"Лалетата" са на полуфинал за първи път от 20 години
Дата: 07/07, 00:48

Джокович даде сет, но се наложи над австралиеца Алексей Попирин
Дата: 07/07, 00:33

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия