Болница "Мама и аз": Радев започна кампания срещу нас, но с какво пречим на държавата?


Дата: 06/05, 21:56

снимка Булфото

"Президентът Радев е в дълбоко вътрешно противоречие!", заявиха в съобщение до медиите д-р Велимир Симов и всички лекари и медицински специалисти в клиниката за майчино и детско здраве "Мама и Аз" в гр. Плевен.

Публикуваме съобщението без редакторска намеса:
На 1 май президентът Румен Радев започна кампания срещу решение №318 на МС от 30 април, с което се разрешава нова модерна многопрофилна болница ‚Мама и Аз‘ в София, а на 6 май обясни пред всички медии „ …в България има място за частна инициатива в здравеопазването, но специално детското здравеопазване трябва да бъде национален приоритет и тук държавата трябва да си стои на мястото и закъснява толкова много години да изгради една национална детска болница…“.

С какво точно проектът "Мама и Аз" в София пречи на държавата да си стои на мястото?

Очевидно не е с предвидените 40 педиатрични легла, от които инвеститорът беше готов да се откаже, а има нещо друго?

Има ли държавен протекционизъм в софийското здравеопазване и блокада на достъпа на пациентите до конкуренцията по качество, и къде работи и за каква заплата съпругът на вицепрезидента?

Считате ли, че ние, лекарите и в частност педиатрите, сме крепостни селяни и можем да бъдем феодализирани в нечие държавно или частно здравно имение?

Независимо, че Вие г-н Президент сте издали указа за назначаването на министър-председателя Главчев и неговото правителство, не следва ли стриктно да спазвате основополагащия конституционен принцип за разделение на властите и да не се намесвате в работа на изпълнителната власт с инструктивни призиви за отмяна на законосъобразни и правилни решения?

Считате ли, че като блокирате софийските пациенти и препятствате навлизането на конкуренцията по европейско и американско качество на практикуваната медицина, 50-те процента празни и непривлекателни легла в столицата ще се напълнят или тежкият дефицит на педиатри и медицински сестри ще се преодолее?

Считате ли, че Премиерът Главчев може законосъобразно да отменя законосъобразно решение на МС поради „съмнения“ и неустановени „факти“?

Защо никога до сега не се заехте да блокирате много стотици нови болнични легла и дейности в София, лицензирани от Вашите служебни и редовните правителства?

Може ли с блокада на конкуренцията по качество да се справим с демографската криза или да спрем пациентите и семействата да продължат да изсипват своите последни спестявания в частни болници в чужбина?

Поканихме вече премиера Главчев, а днес най-сърдечно, добронамерено и открито, в Деня на Храбростта и Великата Българска Армия, каним и Вас да ни посетите в Плевен - ние приемаме най-тежките случаи на болни деца от цяла България - за да се запознаете с възможното европейско ниво на здравеопазване в Родината – защото децата са най- ценното!

„Ние дръзнахме да си представим, направихме сами и открихме посветло бъдеще за нашите деца“, … „Ние сме първата новопостроена през последните 50 години клиника за майчино и детско здраве в България, която отвори врати на 1 юни 2023г и постига високи резултати“, предаде морето.нет.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Милошев: България е в челото по ръст на туристи в Европа
Дата: 19/05, 13:371 Коментар

Краен екстремист Кемал причакал Нинова и заплашил с убийство
Дата: 19/05, 13:351 Коментар

Бивш министър: Раздаването на пари трябва да се комбинира с драстични реформи
Дата: 19/05, 13:32

Катето Евро изобличи Алек Ергена: Той е самозванец
Дата: 19/05, 13:30

Пълен обрат с Фицо
Дата: 19/05, 13:271 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия