Варна черпи опит от Финландия за бизнеса, зелената енергия и управлението на пристанища


Дата: 17/05, 12:06

снимки пресцентър на община Варна

Посланикът на Финландия у нас Н. Пр. Кристина Кувая-Ксантопулос посети Варна. Темите с местната управа бяха сътрудничество в региона на Черноморието, задълбочаването на диалога между Варна и побратимения финландски град Турку, предстоящия туристически сезон, обмена на опит в сферата на бизнеса, зелената енергия и управление на пристанищата. 

Варна е голям туристически център и резонно има голяма заетост в сектора, но градът ни не е само това - тук има история, култура, възможности за бизнес и добро образование. Приоритет на нашия екип e да осигурим на варненци чист и модерен град, който привлича чуждестранни инвестиции, осигурява заетост в  различни сфери и качествено образование, подчерта на срещата кметът Благомир Коцев. Той допълни, че работи за създаването на икономически зони, по-добри паркове и зелени пространства, за осигуряване на паркоместа и провеждането на модерни градски събития. Екипът на Общината има амбицията да осигури по-добри пътища и свързаност на града и съвременен градски транспорт.

Варна е космополитен град и има качествата да се развива в областта на високите технологии, зелената енергия, индустрията и логистиката, подчерта още кметът Коцев. По думите му най-големият потенциал на града се крие в образованието и младите хора. Шестте университета на Варна осигуряват конкурентно образование и висок международен ценз, но впоследствие младите хора напускат града в търсене на по-добро заплащане и условия на труд, отбеляза кметът Коцев. Той подчерта, че екипът на Община Варна е концентрирал усилията си да превърне Варна в средище, в което младите получават качествено образование, добре заплатена работа в различни сфери на заетост, имат богат културен живот и подходящи условия за почивка. Коцев сподели още, че за постигането на тази цел образователният сектор, местната власт и бизнесът поддържат непрекъснат ползотворен диалог.

От встъпването ни в длъжност търсим подходящи начини за оптимизация на  работата на общинската администрация, с цел подобряване качеството на услугите за граждани, изтъкна на срещата кметът. Според него, за намиране на правилните механизми за маркетиране на Варна, е важна обмяната на опит с други европейски градове, които са преодолели предизвикателствата, пред които е изправена морската столица.

На срещата с Н. Пр. посланик Кувая-Ксантопулос присъстваха още заместник-кметът по туризма и социалните дейности Снежана Апостолова и търговският съветник за Югоизточна Европа на Финландия - Ане Сюко. 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Раненият с нож полицай в Германия е в кома
Дата: 01/06, 17:41

Медведев се закани на Джордж Клуни: Посредствен актьор, ще го намерят
Дата: 01/06, 17:271 Коментар

Община Варна обяви докога остава затворен центъра за коли
Дата: 01/06, 17:231 Коментар

Проф. Матанов: Прощаваме се с пропагандата около Фердинанд
Дата: 01/06, 17:22

Проф. Рачев би тревога
Дата: 01/06, 17:09

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия