Край на температурните рекорди: Студът нахлува в този ден от седмицата


Дата: 28/10, 19:26

Пиксабей

От НИМХ (Националния институт по метеорология и хидрология) представиха своята прогноза за времето в България за следващите дни. Очаква се студен въздух да нахлуе у нас в неделя (3 ноември).

Оттам посочват, че в сряда и четвъртък облачността ще е предимно значителна, но само на отделни места в Западна и Централна България ще превали слаб дъжд. Вятърът ще е слаб до умерен от северната четвърт. Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°, а максималните – между 15° и 20°.

В петък облачността в много райони ще намалее до предимно слънчево. Вятърът ще е слаб от запад-северозапад. Сутрешните температури ще се понижат, а дневните ще останат без съществена промяна.

В събота вятърът от северозапад ще се усили. Ще преобладава слънчево време. Ще бъде и малко по-топло с максимални температури между 17° и 22°.

В неделя с ориентиране на вятъра от север ще прониква студен въздух. Облачността ще се увеличи, но ще остане без валежи. Температурите ще са с малък дневен ход, максималните в по-голямата част от страната – между 10° и 15°.

В понеделник вятърът ще остане със северна компонента, но ще отслабне. Облачността ще се разкъсва и ще намалява. Ще се понижат и минималните температури.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Доброволци на ПромениКартинката с кауза: Няма нищо срамно да вдигнеш боклука, оставен от друг. Искаме да дадем пример, а днес събрахме 150 кг отпадъци
Дата: 28/10, 21:20

Как да не се тръшнем болни?
Дата: 28/10, 21:10

Недостиг на занаятчии: Европа е гладна за хлебари, липсват дърводелци и зидари
Дата: 28/10, 21:07

Хороскоп за вторник 29 октомври: Да подари подарък на близките си зодия
Дата: 28/10, 21:00

Чутовен скандал разтърси "Островът на стоте гривни"
Дата: 28/10, 20:54

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия