БМВ изтегля всички електрически автомобили "Мини"


Дата: 02/09, 14:46

Кадър Ютуб 

BMW изтегля всички електрически автомобили MINI поради опасност от пожар.

Немското издание Bild информира, че всички модели от първо поколение "захранвани с батерии" ще трябва да бъдат сервизирани, предаде Факти.

А причината за кампанията по изтегляне е сериозна: в корпуса на високоволтовата батерия може да има пробив, през който да влезе влага и да повреди изолацията. Има риск от пожар дори когато електрическият автомобил MINI Cooper SE е паркиран: вече са възникнали два такива пожара.

Германските журналисти нарекоха кампанията на BMW „изтегляне на мегамини“ и е трудно да не се съгласим с тях, защото само в Германия има 39 хиляди хечбека в риск. Интересното е, че от BMW ще решат проблема с изолацията чрез актуализиране на софтуера: новият фърмуер ще може да диагностицира проблема и принудително да разреди батерията, за да предотврати пожар.

Собствениците на всички MINI Cooper SE, произведени между ноември 2018 година и януари 2024 година, са изложени на риск. Клиентите ще бъдат уведомени да закарат автомобилите до сервизите. Ако системата генерира грешка и диагностицира повреда във високоволтовата система, тогава електрическият автомобил трябва незабавно да бъде доставен на дилъра. В този случай услугата ще включва не само подмяна на софтуера, но и смяна на повредената клетка.

От тази година електрическите автомобили MINI се произвеждат в Китай, но новото поколение на модела не е засегнато от кампанията за изтегляне. Засега се предлагат две нива на оборудване : E Classic и SE, а с течение на времето наточените хотхечове от линията JCW също ще преминат на електричество.

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Меси се завърна с два гола за Интер Маями
Дата: 15/09, 09:44

Овладян е пожарът край Созопол
Дата: 15/09, 09:13

С нови таблети, раници, тетрадки и помагала от А1 270 деца от приемни семейства започнаха новата учебна година
Дата: 15/09, 09:10

Интензивен трафик към Румъния
Дата: 15/09, 09:03

Един район без вода днес във Варна
Дата: 15/09, 08:49

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия