Антон Кутев: Само работеща прокуратура е способна да смени изцяло политическия ни елит


Дата: 27/08, 11:02

Редактор: Юлия Георгиева, кадри Нова нюз

Добре е, че ще има служебно правителство дори и след малоумните промени в Конституцията. Добре е, че все пак се запазва някаква стабилност, но проблем е, че Димитър Главчев продължава да бъде премиер по простата причина, че единствения проблем за правителство беше именно той. Т.е. той имаше тежки издънки до сега и ако някой създаваше конфликт с обществоно, то това бе Главчев. Министрите се справяха добре, даже някои от тях особено добре. 

Това коментира пред Нова нюз Антон Кутев, бивш народен представител. 

Калин Стоянов не е в това число. Контекста на неговата смяна бе съмнението, че е свързан с Делян Пеевски и ако той продължи да е вътрешен министър, Пеевски ще може да си купува гласове. Със смяната му обаче аз се съмнявам, че Пеевски ще спре да се вълнува от купуването на гласове или че ще намали инвестициите в политическата си кариера, коментира той.

Не смятам, че президентът Румен Радев се натиска да води битки с когото и да било, но в случая му се налага да се бори с Пеевски по простата причина, че Пеевски години наред успява да комбинира най-лошите практики в политическия живот. Огромният проблем на европейската демокрация, а и на българската, е постоянното подливане на пари от политиката в бизнеса, което минава през обществени поръчки и други механизми, и после обратното - от бизнеса в политиката, което минава през корупция. Т.е. когато имаш бизнес субекти, които са вързани с политически субекти, и когато една фигура има очевидна власт и в политиката, и в бизнеса, и в правосъдната система - това е недопустимо връзване и не бива да се позволява. Проблемът е, че Пеевски връзва бизнес, политика и съдебна система в едно и така се появява мафиотска структура, обясни Кутев. 

Основният проблем на държавата е, че прокуратурата се задвижва само тогава, когато някой й каже, а делата стоят на трупчета. Трябва да се смени изцяло политическият елит на България, защото не можем да правим правителства. А за да стане това, трябва да имаме работеща прокуратура. Това, което правят ПП-ДБ като съдебна реформа, е нефелно, то не може да доведе до резултат, обясни той. 

Големият проблем  на България е в прокуратура - това, че нещата влизат там и засядат и се движат само по желание на главния прокурор, е огромен проблем, посочи той.

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Лаборатория за канабис е разкрита в имота на 65-годишен от Ловешко
Дата: 13/09, 21:38

До края на седмицата отменят частичното бедствено положение в Белослав
Дата: 13/09, 21:22

Идва потоп и 400 литра на квадрат, редят диги с чували с пясък
Дата: 13/09, 21:10

Кънчев и Милица блеснаха в „Кой да знае?” на страхотен въпрос за Варна
Дата: 13/09, 21:09

Нямате режим на етажна собственост в блока само с акт 15
Дата: 13/09, 21:03

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия