Харалан Александров: Пътниците, които бутат влака на БДЖ, са метафора за цялата държава


Дата: 27/08, 11:07

Пиксабей

„В контекста сме на неспираща политическа битка, която започна преди четири години в летните месеци. Отпадането ни от цивилизованите страни и връщането ни назад значи, че България влиза в притеснителна гравитация и се дистанцира от своя европейски цивилизационен избор. Това е големият повод за тревога”, заяви пред бТВ социалният антрополог Харалан Александров.

„Сглобяването на това правителство беше една тъжна и нарцистична манифестация. Угоди се на част от партиите да бъде сменен Калин Стоянов. Успяхме да съхраним самочувствието на държавните мъже. Радостното е, че постигнахме огромен успех, че има служебно правителство. Това е тъжна констатация“, коментира психологът Росен Йорданов одобряването на кабинета на Димитър Главчев.

„И да има смяна, и да няма смяна в МВР – напрежение пак ще има. Партиите са решили, че това ще е фундаментът на тяхната предизборна кампания и си търсят аватар“, добави той.

Александров припомни, че водещи политици у нас заемат високи политически постове и затова назначаването на „човек от системата“ за вътрешен министър не е прецедент.

„България държи да издига в ключови лидерски роли хора от силови ведомства. Имаме военен за президент, Бойко Борисов беше главен секретар на МВР. Това е културата. На терен има място за двама мощни политически фигури – Бойко Борисов и Румен Радев. Има място и за трета. Ние сме в контекста на неспираща битка за власт. Единственото, което има значение, е победата. Населението е на втори план“, посочи социалният антрополог.

Йорданов допълни, че следващата предизборна кампания ще е под мотото „от кого по-малко ни е срам”.

„Пътниците, които бутат влака, са хубава метафора за държавата ни”, каза още Александров по повод куриозен случай с БДЖ от последните дни.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Касиер на Лидл получи 6 златни кюлчета за 700 хиляди лева от пенсионерка
Дата: 13/09, 21:45

Лаборатория за канабис е разкрита в имота на 65-годишен от Ловешко
Дата: 13/09, 21:38

До края на седмицата отменят частичното бедствено положение в Белослав
Дата: 13/09, 21:22

Идва потоп и 400 литра на квадрат, редят диги с чували с пясък
Дата: 13/09, 21:10

Кънчев и Милица блеснаха в „Кой да знае?” на страхотен въпрос за Варна
Дата: 13/09, 21:09

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия