Лекарите казаха какво се случва с простреляния премиер на Словакия


Дата: 20/05, 16:30

Снимка уикипедия

Поредни новини от болницата за простреляния премиер на европейска държава.

Състоянието на словашкия премиер Роберт Фицо е стабилно и се подобрява, изтъкнаха днес лекарите, които го лекуват, след като той беше прострелян с четири куршума при опит за убийство миналата седмица, съобщи Ройтерс.

Агенцията посочва, че атаката миналата сряда представлява първият значим опит за убийство на европейски политически лидер от повече от 20 години и е подчертала дълбокото политическо разделение в словашкото общество, пише frognews.bg.

"След днешното заседание на медицинския съвет състоянието на пациента е стабилно", се подчертава в изявление на страницата във Facebook на болницата в централния словашки град Банска Бистрица. "Клиничното му състояние се подобрява, той комуникира и показателите за възпаление постепенно намаляват. Премиерът остава под наша грижа", се уточнява в изявлението.

Вицепремиерът Роберт Калиняк вчера заяви, че животът на Фицо вече не е в непосредствена опасност, въпреки че състоянието му все още е прекалено сериозно и не позволява той да бъде преместен в болница в столицата Братислава.

Междувременно силовият министър Матуш Шутай Ещок вчера каза, че е бил създаден разследващ екип, който ще провери дали заподозреният е действал самостоятелно, както беше предположено първоначално.

Седемдесет и една годишният заподозрян беше идентифициран от прокуратурата като Юрай Ц. Той е бивш охранител в търговски център и е написал три стихосбирки. По думите на Ещок разследващите ще се опитат да разкрият дали той е бил част от група, чийто членове се насърчавали взаимно да извършат убийство.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



На 3 юни рожден ден има Цонко Цонев
Дата: 03/06, 03:00

Как да не се тръшнем болни?
Дата: 03/06, 02:00

Шолц: Готови сме да защитаваме всеки метър от територията на НАТО
Дата: 03/06, 01:48

Яник Синер ще е съперникът на Григор Димитров на четвъртфиналите на “Ролан Гарос”
Дата: 03/06, 01:27

Силно земетресение в Япония
Дата: 03/06, 01:19

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия