Рашидов: Ще има правителство


Дата: 23/06, 01:07

кадър: Нова тв

Бившият председател на народното събрание Вежди Рашидов изрази мнение, че правителство най-вероятно ще има, съставено с третия мандат от ИТН и допълни, че няма нужда от излишен театър. Партията на Слави Трифонов вече поиска да получи шанса да състави експертен кабинет.  

"Не знам какво му пречи на Слави. Викнете го и го питайте. Борисов питайте какво му пречи и какъв е този спектакъл. Не вярвам. Те са в прекрасни взаимоотношения, а ДПС е една прилична българска партия", посочи бившият депутат пред Дарик.

Рашидов сподели, че знае как се првят партии у нас - всичко се случва в ресторанти и кръчми. Експредседателят на парламента се обърна към Слави Трифонов и каза, че всеки трябва да помни миналото. "Слави е стар проект. Нека не забравя, че когато той пееше на ушичките на някои проектаджии, аз бях на тяхната маса. Дано не е забравил годините, защото съм бил на всички маси, на които е попявал”.

За лидера на ДПС Делян Пеевски Рашидов каза, че го е “драл много яко”. “След това се събрахме да се питаме война имаме ли - нямаме войни. Зад тази осанка на този грамаден българин стои един прагматичен, разумно мислещ човек, неглупав, организиран човек. Сега разбирам как е успял в бизнеса - много е организиран, много подреден човек. Не мога да кажа лошо."

Бившият шеф на парламента сподели, че вътре в него работят и много читави хора, които са в сянка, защото всичко зависи от лидерите. На мнение е, че и посолствата “дърпат конците” в политиката ни. По думите му големите сили могат да натискат по-малките държави директно с напътствия - "това ще правите, онова ще правите".

По отношение на Русия, бившият председател на парламента каза, че харесва руския народ, но не одобрява политиката на Путин. В същото време не приема, че България трябва да се замесва в конфликта между Русия и Украйна.

Пуделът е най-джафкащото животно, но и най-страхливото и безпомощното. Ние сме един малък народ - не е нужно да се дръвчим на всеки и да сме първи в лизането. Не знам как ви звучи, но това си е подмазване. Не знам защо трябва да сме нащрек за нещо, в което не участваме."

Рашидов нарече работата в паарламента “бардак” и сподели. Че е време за промяна в устройството на държавата.

"Изборите трябва да са мажоритарни, смятам и че вече трябва да се помисли за президентска република”, допълни Рашидов.

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



България получава още една квота в класическата борба за Париж
Дата: 28/06, 02:14

Кристалина Георгиева: САЩ трябва да се справят с дълга
Дата: 28/06, 01:302 Коментара

Здравословно хранене
Дата: 28/06, 01:30

Манчестър Юнайтед готови да удвоят заплатата на бранител на Барселона при трансфер
Дата: 28/06, 01:00

Кралят на лятото: ленът и ползите, които носи на цялото семейство
Дата: 28/06, 01:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия