Коментатор: Станалото вчера с ДПС е предупреждение към Пеевски от Доган


Дата: 04/07, 11:33

Редактор: Юлия Георгиева, кадър Нова нюз

Още през почивните дни Делян Пеевски излезе и каза, че започва ново начало. Мисля, че вчерашните събития са резултат от точно този напън на Пеевски да използва ДПС като инструмент като контрол на властта. То ДПС винаги е служело за това, но не така демонстративно, както в ръцете на Пеевски. Затова вчера се разцепи групата, защото действията му бяха непремерени. 

Това коментира пред Нова нюз Георги Проданов.

ДПс можеше да бъде част от властта по начина, по който и преди - непряко. Но Пеевски искаше да влезе във властта демонстративно и да има контрол над Бойко Борисов и със сигурност се задействаха много интереси и лобита, които не бяха сигурни, че трябва да излязат на повърхността, посочи той.

Това, което се случи вчера, е предупреждение. Това все още не е разцепление, а предупреждение към Пеевски от Ахмед Доган, подчерта той. 

Ако, както каза Борисов, втория мандат е провален, отиваме на избори. Пеевски няма никаква полза групата на ДПС в парламента да се разцепи. Това ще е лош сигнал преди избори. Така че по-скоро до изясняване на ситуацията с мандатите видимо задълбочаване на проблемите в ДПС няма да има. Второто е, че Пеевски не е от вчера и това, което прави, е въпрос на по-дълъг сценарии. Видя се, че той е овладял много хора, но още не е дошъл момента тази партия да влезе във властта по начина, по който иска Пеевски, а той иска да е съпредседател с Борисов в едно управление, обясни той.

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Франция гласува днес
Дата: 07/07, 01:40

Капитанът на Швейцария: Няма по-брутално нещо от подобно отпадане
Дата: 07/07, 01:18

Въпреки загубата Арда Гюлер с постижение за историята
Дата: 07/07, 01:00

"Лалетата" са на полуфинал за първи път от 20 години
Дата: 07/07, 00:48

Джокович даде сет, но се наложи над австралиеца Алексей Попирин
Дата: 07/07, 00:33

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия