Фестивалът във Венеция бе открит с прожекция на филм на Тим Бъртън


Дата: 28/08, 22:35

снимка: Bart ryker, Уикипедия 

Венецианският филмов фестивал, който от 30-те години на миналия век се провежда на остров Лидо във венецианската лагуна, започна 81-ото си издание с премиера на филма на Тим Бъртън “Бийтълджус Бийтълджус”, съобщиха световните осведомителни агенции.

Година след слабото си издание, пренебрегнато от големите американски студия заради стачката в Холивуд, най-старият филмов фестивал в света възражда репутацията си на стартова площадка за наградите „Оскар“, предава БТА. 

На червения килим се събраха всички звездни актьори от лентата на Бъртън. Това са Майкъл Кийтън и Уинона Райдър, които участваха в дебютния филм на Бъртън “Бийтълджус” от 1988 г., както и млади актьори - Джъстин Теру и Джена Ортега, която въпреки крехката си възраст вече си е извоювала статута на актриса на съвременния хорър, благодарение на участието си в проектите Scream (“Писък”) и Wednesday (“Сряда”). Изпълнителен продуцент и режисьор на отделните епизоди на последния е Бъртън.

В новия филм, който режисьорът предпочита да не нарича продължение, играе и Моника Белучи, настоящата спътница в живота на Бъртън. По време на пресконференцията тя разкри, че ще се появи „нарязана на парчета“ и отново съшита. „Това е много странен и мистичен процес, но кой от нас няма своите душевни белези“, каза актрисата, която наскоро беше удостоена от Асоциацията на чуждестранната преса в Италия с награда за постижения в кариерата.

От своя страна Тим Бъртън призна, че винаги е обичал италианските филми на ужасите и творчеството на най-известния италиански режисьор на филми на ужасите Дарио Ардженто и смята, че настоящата му работа е „малко италианска“. Планира се филмът да бъде пуснат по широките екрани още в началото на септември.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Кръстовден е! Молитвите се сбъдват
Дата: 14/09, 06:00

С нови таблети, раници, тетрадки и помагала от А1 270 деца от приемни семейства започнаха новата учебна година
Дата: 14/09, 05:00

Разлог обяви ден на траур в памет на Венцислав Дункин
Дата: 14/09, 05:00

Нов проект на Комфорт ООД – жилищен комплекс Кабакум Плаза на метри от плаж Кабакум във Варна
Дата: 14/09, 04:30

Учебен център "Клуб Трийхаус" обявява прием за следобедна занималня през учебната 2024/2025
Дата: 14/09, 04:30

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия