Баща и син излизат от ареста под парична гаранция след хулигански бой на улицата


Дата: 03/09, 17:54

снимка Булфото

Варненският районен съд не уважи внесените от прокуратурата искания за вземане на най-тежката мярка за процесуална принуда „задържане под стража”  по отношение на баща и син, съответно 50-годишен и 26-годишен. Спрямо тях на 30 август тази година са предявени обвинения за престъпление по чл.131, т.12 от НК за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди на мъж, в съучастие с други неустановени лица. Деянието е извършено в тъмната част от денонощието на 11 август тази година в района на стадион „Черно море“, при възникнал конфликт между привърженици на фен-клубовете на два противникови футболни отбора. Предвиденото в закона наказание за подобно деяние е до 3 години лишаване от свобода. 
         Съдът отчете, че деянието не е тежко умишлено. От доказателствата по делото и показанията на множеството разпитани до момента свидетели не може да се направи обосновано предположение, че за обвиняемите, дори да са участвали  в деянието за което са им предявени обвинения, съществува опасност да продължат да извършват престъпление или да осуетят разследването като повлияят върху свидетели за разкриването на обективната истина. Съдът отхвърли искането на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за процесуална принуда „задържане под стража”, като с оглед тежестта на повдигнатото обвинение и имущественото положение на обвиняемите определи мерки за неотклонение „парична гаранция”, в размер на по 1000 лева за всеки от тях, платими в тридневен срок. 
        Определенията на Районен съд – Варна по мерките за неотклонение могат да бъдат обжалвани пред въззивната инстанция в 3-дневен срок, като в случай на жалба или протест делата са насрочени за разглеждане пред ВОС за 11 септември от 13 часа, съобщиха от пресслужбата на Районен съд - Варна. 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Привикват македонския посланик у нас заради гаф на срещата Радев - Силяновска
Дата: 15/09, 16:26

Първото светско училище у нас е на 400 години и продължава да посреща децата
Дата: 15/09, 16:14

Морето изхвърли още един именит водолаз край Черноморец
Дата: 15/09, 16:05

ПП-ДБ изпратиха до ГЕРБ писмо, Бойко Борисов им отвърна: Манипулирате нещата
Дата: 15/09, 16:00

Столичани ще се бръкнат по около 30 лева за букет за любимата учителка
Дата: 15/09, 15:44

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия