Разлог обяви ден на траур в памет на Венцислав Дункин


Дата: 14/09, 05:00

Кадър ФБ, В. Дункин

В памет на загиналия пилот старши лейтенант Венцислав Дункин, община Разлог обяви 14 септември за ден на траур. Дункин, който е родом от града, беше един от двамата пилоти, загинали при трагичната катастрофа на самолет L-39.

Общинската администрация в Разлог съобщи чрез своята официална Facebook страница, че в знак на почит знамената на сградата ще бъдат спуснати наполовина.

Венцислав Дункин, роден през 1996 година в Разлог, е бил само на 28 години. Въпреки младата си възраст, той се е утвърдил като един от най-талантливите български пилоти. Професионалният му път го е отвел в Плевен, където е живял до фаталния инцидент, предава dunavmost.com.

Кметът на Разлог, Красимир Герчев, изрази дълбоките си съболезнования към близките на Дункин чрез лично съобщение във Facebook: "Отлетя един млад човешки живот при звездите. И умря, както живя. Истински български боец. Един от най-добрите млади български пилоти. Скърбим с неговото семейство. Бог да го прости", написа Герчев.

Загубата на старши лейтенант Дункин е тежък удар не само за неговото семейство и родния му град, но и за цялата българска авиация. Неговата преждевременна кончина напомня за рисковете, с които се сблъскват военните пилоти в своята професия, и за саможертвата, която правят в името на сигурността на страната.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Депутатите задължиха МС да изготви доклад за бъдещето на "Марица-изток"
Дата: 18/09, 10:40

Тежка катастрофа затвори магистрала "Хемус" врай Варна
Дата: 18/09, 10:34

Лукашенко: Ние по-възрастните сме изпълнени с желание да ви дадем мирна, красива и достойна земя
Дата: 18/09, 10:30

Тапа блокира десетки коли във Варна
Дата: 18/09, 10:27

Ново жилище през крив макарон за хиляди българи
Дата: 18/09, 10:23

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия