Летци от САЩ за учението с българските ВВС: Отлично, перфектно, фантастично


Дата: 24/08, 14:17

кадър БНТ

200 американски и близо 200 български военнослужещи взеха участие в съвместното учение Тракийско лято 24, което се проведе в района на авиобаза Крумово, летище Пловдив и войсковия район на село Чешнигирово.

В рамките на две седмици участниците извършваха тренировъчни полети с българския транспортен самолет "Спартан" и три самолета "С-130 Херкулес" на американските военновъздушни сили, предаде БНТ.

В открития ден за медии и гости екипажите показаха част от възможностите си. На събитието присъства и служебният министър на отбраната Атанас Запрянов.

"Това е едно традиционно учение на военновъздушните сили на българската и американската страна с участието на специалните ни сили и зенитно-ракетни подразделения. Комплексно учение, което дава възможност освен да градим оперативна съвместимост, пилотите да летят във формация, това увеличава и нашата подготовка. То е демонстрация на това, че България като страна-членка на НАТО изпълнява решението за повишаване способността на въоръжените сили и реализиране на политиките са отбрана", каза Запрянов.

"Учението е многоцелево, тактически кацания, излитания, полети на пределно малко височина. Колегите имат какво да ни покажат, както ние на тях", коментира Калоян Атанасов, капитан на самолет "Спартан".

"Оценката ми за учението е нищо по-малко от отлична. Перфектна съвместна работа на екипите, тренировката беше фантастична", посочи Шон Андрюс, ръководител на учението, ВВС на САЩ.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Нов проект на Комфорт ООД – жилищен комплекс Кабакум Плаза на метри от плаж Кабакум във Варна
Дата: 13/09, 05:20

Джокович пожела успех на България за "Купа Дейвис"
Дата: 13/09, 05:00

Учебен център "Клуб Трийхаус" обявява прием за следобедна занималня през учебната 2024/2025
Дата: 13/09, 04:50

До 32 градуса в петък
Дата: 13/09, 04:00

На 13 септември рожден ден има Цветана Пиронкова
Дата: 13/09, 03:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия