Арестуваха българка за незаконно практикуване на медицина в Лондон


Дата: 15/10, 00:13

Снимка Pixabay

Съдебен процес се води срещу 19-годишна българка, която се е представяла за лекар и е извършвала незаконни медицински процедури в лондонска болница. Инцидентът повдига сериозни въпроси относно сигурността в здравните заведения и потенциалните рискове за пациентите.

Дръзко проникване в болница "Ийлинг"

През април тази година младата жена, идентифицирана като Кревена Здравкова, е успяла да проникне в болница "Ийлинг" в Лондон, носейки медицински атрибути като стетоскоп и ръкавици. С тази маскировка тя е заблудила както пациентите, така и персонала, че е квалифициран медицински специалист, пише Дунав мост.

По време на своето неоторизирано посещение, Здравкова е извършила потенциално опасна процедура, инжектирайки неидентифицирано вещество в гърлото на пациент. Тази акция е била разкрита като незаконна едва след нейното напускане на болницата.

Повторно нарушение и арест

Три дни след първоначалния инцидент, българката се е върнала в болницата, този път облечена в пълна медицинска униформа. Нейното поведение е предизвикало подозрение и тя е била арестувана на място от властите.

Съдебно дело и присъда

Делото срещу Здравкова е било разгледано в съда в "Исълуорт", където тя е признала вината си. Съдия Фиона Бари е издала присъда, включваща 12-месечен пробационен период и забрана за посещение на болнични заведения в Обединеното кралство, освен при спешни случаи.

Мотиви и смекчаващи обстоятелства

Защитата на Здравкова, представена от адвокат Хари Сталард, е изтъкнала трудния ѝ житейски път като смекчаващо обстоятелство. Според предоставената информация, младата жена се е омъжила на 14-годишна възраст и е родила близнаци, което е възпрепятствало продължаването на образованието ѝ.

Оценка на съда

Въпреки че действията на Здравкова не са довели до физически наранявания на пациента, съдия Бари е подчертала сериозността на ситуацията и потенциалните рискове. Съдът е взел предвид младостта на обвиняемата и липсата на предишни нарушения при определянето на присъдата.

 


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Нигериец е новият „Мистър Олимпия”
Дата: 15/10, 02:00

Веселин Топалов отпадна в първия кръг на супертурнира в Лондон
Дата: 15/10, 01:50

Как да изхвърляме по-малко храна
Дата: 15/10, 01:43

Хитачи - Премиум хладилници произведени от японски инженери
Дата: 15/10, 01:40

Германия: До 2030 г. Русия ще има военен потенциал да атакува НАТО
Дата: 15/10, 01:31

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия