Костадинов заговори за гражданска война


Дата: 02/06, 09:25

Булфото

Това е политическо правителство, не е експертен кабинет. Не е на КНСБ и "Подкрепа", не е на Светия синод, не е на браншовата организация на земеделците, това е кабинет на ПП, ДБ и ГЕРБ.

Това коментира председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов по повод проектокабинета  "Денков-Габриел", предаде Евроком.

Това означава ли, че хората в партиите им не са експерти. Означава ли, че Асен Василев е експерт, а Кирил Петков не, попита Костадинов. 

Говоря за хора, които трябва да бъдат съдени за държавна измяна - тези хора в момента искат да спасяват България. Този кабинет е предателски. Целта е да превърнат България във втора Украйна, тук да има гражданска война, категоричен бе лидерът на "Възраждане".

Вчера Костадинов заяви, че ще направи "контрапреврат".

С остра декларация срещу Костадин Костадинов излязоха българи от Бесарабия. Те настояват лидера на "Възраждане" да бъде подведен под отговорност, а самият парламент да осъди ръководството на партията заради намеса във вътрешните работи на Украйна и използване на "украинските етнически българи като инструмент за прикриване на своите мръсни политически интереси", предаде "Сега".

"Престоят на К. Костадинов като председател на Комисията за българите в чужбина в 48-ото Народното събрание (миналия парламент - бел. ред.) се превърна в срамна страница от историята на България. (...) Дейността на К. Костадинов начело на този важен комитет, неговата открита подкрепа на руската агресия, отнела живота на много граждани от български етнически произход и донесла разруха в домовете на нашите сънародници, е престъпление срещу човечеството и срещу българския народ както в България, така и извън нея", се казва още в декларацията.

Повод за гневната реакция са думи на Костадинов от миналата седмица, с които заплаши украинските бежанци у нас с изселване, намекна за автономия на населените с българи райони в Украйна и т.н. Декларацията е подписана от кметове или техните заместници на 16 селища. 

"Децата от етнически български произход могат да учат българския език като роден дори в условията на военно положение, след руската инвазия в Украйна, в условията на постоянен руски ракетен и въоръжен терор.

От друга страна, изучаването на български език е забранено от руските окупатори на територията на Запорожка област, където също живеят нашите сънародници и чакат освобождението и връщането на украинската власт. (...) Етническите българи на Украйна защитават държавата и домовете си от агресора, защото руската окупация носи несправедливост и потисничество на всички народи, с изключение на руския", се казва още в декларацията. Текстът припомня, че от началото на войната хиляди украински българчета студенти постъпиха в учебни заведения в България и планират да продължат да се учат и живеят там - а разпалването на омразата към всичко украинско ще се отрази и на тях.

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Какви са най-често ползваните мерни прибори за лов?
Дата: 19/04, 21:20

Топ 10 летни аромата от Arabic Scents: Открийте своя неустоим летен аромат
Дата: 19/04, 21:20

Ето в кои области у нас са потвърдени случаи на коклюш
Дата: 19/04, 21:02

Сашо Кадиев си намери майстора в „Аз обичам България“
Дата: 19/04, 20:452 Коментара

Д-р Юлиян Войнов: Неработещата съдебна система е причина да няма инвестиции у нас
Дата: 19/04, 20:45

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия