"Мета" даде неясен отговор за руската пропаганда във "Фейсбук" и "Инстаграм" за Евроизборите: Имаме механизъм за намаляване на риска


Дата: 30/04, 11:24

Пиксабей

Европейската комисия (ЕК) ще започне разследване на Facebook и Instagram поради опасения, че тези ресурси не полагат достатъчно усилия за противодействие на разпространението на дезинформация, съобщи британският вестник Financial Times (FT) с позоваване на два източника, цитира Факти и БТА.

Еврокомисарите са особено загрижени за това как споменатите платформи подхождат към опитите, приписвани на Руската федерация, да се намеси в изборите за Европейски парламент.

Те ще се проведат във всички страни от ЕС от 6 до 9 юни 2024 г. Според изданието в изявление, което ЕК може да излезе по този въпрос в понеделник, няма да се споменава само Русия.

Европейските служители също са загрижени, че Meta, която позволява на потребителите да маркират незаконно съдържание, не е толкова лесна за използване, тъй като ще отговаря на Закона за цифровите услуги на ЕС, който ще влезе в сила през 2023 г. , DSA) . Той е предназначен да затегне контрола върху ресурсите. Източници на FT казаха, че се очаква ЕК да даде на американската компания пет работни дни за отговор или да заплаши със санкции.

Мета каза на изданието, че има „добре установен процес за идентифициране и смекчаване на рисковете“. на техните платформи. Европейската комисия не коментира тази тема.

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Задържаният за неприлични предложения инспектор от ИВСС подаде оставка
Дата: 17/05, 18:32

Третото издание на DigitalK&A1 Awards отличи топ 3 на технологичните бизнес иновации на 2023 г.
Дата: 17/05, 18:30

Такси мина през крака на пешеходец в София
Дата: 17/05, 18:15

Задава се обрат във времето в тези дни, предупреди Натали Трифонова
Дата: 17/05, 18:02

Ето верните отговори на матурата по БЕЛ
Дата: 17/05, 17:43

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия