Изненада с времето в понеделник


Дата: 19/05, 21:35

Пиксабей

Максималните температури ще бъдат между 22° и 27°

През нощта облачността ще е предимно значителна и на места в Югозападна България ще превалява краткотраен дъжд. Над Лудогорието облачността ще се разкъса и намалее до предимно ясно време, а до сутринта на места в Източна България видимостта ще бъде намалена. Ще духа слаб вятър с източна компонента, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

В понеделник облачността ще остане предимно значителна и на места в западната половина от страната ще превалява дъжд, в отделни райони и ще прегърми. До вечерта валежите ще спират. Почти без валежи и с повече слънчеви часове ще е на изток. Максималните температури ще бъдат между 22° и 27°, в София - около 23°.

Над Черноморието облачността ще е разкъсана, след обяд - предимно значителна и на места по южното крайбрежие ще превали краткотрайно. Ще духа до умерен източен вятър. Максималните температури ще са 17°-20°. Температурата на морската вода е 16°-18°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините облачността ще е предимно значителна и в масивите от западната половина на страната ще има валежи от дъжд. В отделни райони и ще прегърми. Привечер валежите ще спрат. Ще духа умерен югоизточен, по високите и открити части - до силен западен вятър Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра - около 11°.

Във вторник ще преобладава слънчево време. След обяд над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от от изток-югоизток.

Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 23° и 28°. В сряда над цялата страната ще се развива купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Има условия за значителни валежи.

Вятърът ще се ориентира от северозапад. Температурите слабо ще се понижат.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Хороскоп за 3 юни понеделник: Да не влиза във Фейсбук зодия
Дата: 02/06, 19:30

Военна техника на НАТО впечатли варненци
Дата: 02/06, 19:07

Една трета от българите смятат, че има опасност от Световна война до 1-2 години
Дата: 02/06, 19:00

Автобус с 11 пътници катастрофира на пътя София - Златоград
Дата: 02/06, 18:52

Шеф Ники Немигенчев омая Бесте Сабри с вкусните си милинки с мус от рози
Дата: 02/06, 18:47

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия