94-годишна американка и внукът ѝ планират да обиколят заедно всички континенти


Дата: 06/05, 23:25

кадър: Нова тв

Тя не получава задграничен паспорт, докато не навършва 91 години, но само година след като става най-възрастният човек, посетил всички 63 национални парка в САЩ, Джой Райън се впуска в ново глобално предизвикателство заедно с 42-годишния си внук Брад Райън. Дуото, което стана популярно със своето търсене на национални паркове през 2023 г., сега планира да пътува заедно до всички седем континента в света.

„Не ми остават много години, така че скачам смело напред. Истината е, че ако се забавиш, няма да свършиш нищо”, казва баба Джой, която вече е на 94 години, предават vesti.bg. 

Двойката вече е посетила три континента, като миналата година посети Националния парк Банф в Канада, за да „представи Северна Америка далеч отвъд границите на нашата страна”, а през 2023 г. пътува до Африка, където посети Националния парк Амбосели и Националния резерват Маасай Мара в Кения. Последното им пътуване беше до Южна Америка, където пътуваха до Еквадор. Там бабата и нейният внук прекараха известно време на островите Галапагос. Другата дестинация е Чили.

Макар че са неразделни, дуото баба-внук всъщност е било отчуждено в продължение на около десетилетие поради разрив в семейството, настъпил след развода на родителите на Райън. След като се събират отново през 2010 г., двамата започват да си разказват взаимно какво се е случило в живота им през годините на раздяла. Докато разказва за предишните си приключения по Апалачката пътека и изкачването на планината Килиманджаро в Танзания, Райън научава, че баба му по бащина линия никога не е виждала планина.

„Нейната представа за света винаги е била такава, каквато е виждала по Travel Channel или по новините”, споделя Райън. Няколко години по-късно той решил да предприеме пътуване през уикенда до Националния парк "Големите опушени планини", който се намира на границата между Северна Каролина и Тенеси, и попитал баба Джой дали би искала да се присъедини към него. За щастие баба му се възползва от възможността да се впусне в приключение с внука си и двамата тръгват заедно през септември 2015 г.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



За 20 май от 7 до 20 часа всички шофьори по магистрала "Тракия" са предупредени от АПИ
Дата: 19/05, 14:37

Известен е първият претендент за Сливенски митрополит
Дата: 19/05, 14:19

Шефът на КНСБ: Утре по сметките на ВУЗ-овете влизат 39 млн. лева
Дата: 19/05, 14:10

Мицотакис се закани на Северна Македония
Дата: 19/05, 14:04

Продължава издирването на тримата моряци, изчезнали след потъването на кораб край Румъния
Дата: 19/05, 13:57

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия