Сарафов: В два поредни дни Гешев си променяше поведението към мен


Дата: 09/06, 08:08

Снимка Булфото, архив

В два поредни дни главният прокурор Иван Гешев се държеше първо приятелски, а след това войнствено с мен. Това разказа зам.-главният прокурор Борислав Сарафов по време на изслушване на Пленума на ВСС във връзка с предложението за отстраняване на главния прокурор Иван Гешев, пише cross.bg.

Около 8:20 ч. на 15 май Сарафов получил есемес в чат група на зам.-главните прокурори, че в 9 часа трябва да е на оперативка. "Всеки седна, където главният прокурор каза, Гешев пусна запис с разговор с члена на ВСС Йордан Стоев. Каза, че сам го направил и имал още 150 такива. Аз издържах само 3-4 минути и излязох. Усетих неприязън, която главният прокурор имал към мен. Не забелязах други промени в настроението му", разказа Сарафов.

На 14 май имали разговор по телефона. "В една трибуквена медия беше пуснат. След това ме изключиха от чат групата", каза Сарафов. Обясни, че в разговора си говорили, че били "похарчени". В неделя останал с впечатления, че са в нормални и приятелски отношения. На следващия ден вече Гешев се държал "войнствено и агресивно" със Сарафов.

Сарафов разказа и за присъствието на израелския експерт на мястото на атентата срещу Гешев. Обясни, че главният прокурор му се обадил. "Каза ми, че Ясен Тодоров ще доведе израелски експерт, който трябвало да бъде пуснат. Затова и в изпълнение на заповедта на Гешев израелският експерт бил допуснат близо до мястото. С него имало и преводач. Говорил със служителите от СОБТ. Мъжът гледал от разстояние около 8 до 10 метра", разказа зам.-главният прокурор. Сарафов бе категоричен, че мъжът не е имал достъп до веществените доказателства. Мъжът стоял около 20 минути. "Възприех искането за допускането на експерта и като нареждане, и като молба", допълни той.

Сарафов обясни, че до 15 май имали нормални, колегиални отношения. След това не могъл да повярва на агресията, която Гешев излъчвал към него по време на брифинга си. Двамата се познавали от над 30 години, били състуденти. "От него строи сила, желание, непоколебимост и воля да изпълни това, което е казал", посочи Сарафов.

След като изслушат Сарафов и Пантелеева от пресцентъра на прокуратурата кадровиците ще прекратят заседанието и ще продължат утре.
 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Нов проект! Комплекс от 4 къщи в м-ст Траката във Варна
Дата: 25/04, 03:10

За първи път в Европа А1 демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция
Дата: 25/04, 03:10

Кои са изследванията за коклюш и къде да ги направим?
Дата: 25/04, 03:00

Ново реактивно гориво подкарва простатата
Дата: 25/04, 03:00

Рибари излязоха на протест
Дата: 25/04, 03:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия