Ето защо нямаше дузпа на мача Испания - Германия


Дата: 06/07, 07:34

кадър: БНТ

Испания спечели драматично 1/4-финалния двубой с Германия на Евро 2024. "Ла Фурия" се наложи с 2:1 с късен гол в продълженията. Ситуацията, която още дълго ще бъде коментирана обаче, бе с неотсъдената от рефера Антъни Тейлър дузпа в полза на Бундестима за игра с ръка на Марк Кукурея.

Анализаторът на ESPN Дейл Джонсън обясни защо решението на английския съдия бе правилно, като той стриктно е спазил указанията на УЕФА преди началото на турнира.

"В брифинга преди началото на турнира УЕФА даде ясни указания на съдиите кога да се отсъждат дузпи за игра с ръка, като обясни защо не трябва са се дава дузпа в ситуации като тази с Марк Кукурея. Когато ръката е близо до тялото и сочи надолу/вертикално, и се намира зад тялото, това не е дузпа", сподели Джонсън, предава Спортал. 

Той обясни и защо в мача между Германия и Дания (2:0) пък бе отсъден 11-метров удар за Бундестима за игра с ръка на Йоаким Андерсен.

"В УЕФА смятат, че в тази ситуация ръката представлява бариера. Разбираемо е защо феновете смятат, че двете ситуации са тълкувани наобратно, но истината е, че съдиите са спазили точно указанията към тях", допълни анализаторът.

Междувременно пък в Испания имат и друга версия за ситуацията. Там се твърди, че Никлас Фюлкруг е играл с ръка в хода на атаката. Освен това имаше и сериозни съмнения, че нападателят бе в засада.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Препатили потвърдиха: Има помощ за сърцето
Дата: 10/07, 09:20

Жегата "изпива" язовирите: С 20 % е намалено водоподаването към Варна
Дата: 10/07, 09:13

Напрежение и агресия по време на детски лагер в Шкорпиловци вдигна на крак полицията
Дата: 10/07, 09:10

Ерата на роботизираната хирургия в трансплантацията на органи
Дата: 10/07, 09:10

78-годишният Алекси и 53-годишната Наталия станаха родители на близнаци
Дата: 10/07, 09:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия