Четирима нови депутати положиха клетва


Дата: 09/06, 09:41

Кадър Народно събрание

Четирима нови депутати се заклеха. Те влизат на мястото на избраните за министри в кабинета „Денков-Габриел“.

Бившият депутат от ДПС Бюнамин Хасан влиза в парламента като депутат от ПП-ДБ на мястото на избрания за министър-председател Николай Денков. Хасан беше втори в шуменската листа на коалицията, пише lupa.bg.

Трима нови депутати влизат на мястото на избраните за министри Асен Василев, Атанас Славов и Андрей Цеков. Това са от Хасково Веселин Недев, от Стара Загора Радослав Василев, и двамата бивши депутати в предишното Народно събрание, и от 24 избирателен район-София Росица Пандова.

Бюнамин Хасан, Веселин Недев, Радослав Василев и Росица Пандова-Йовкова са четиримата нови депутати, които положиха клетва в началото на пленарното заседание днес. Те влизат по банките в залата след избирането на новия кабинет "Денков". 

На мястото на ротационния премиер Николай Денков влиза Бюнамин Хасан от 30 МИР -Шумен, който бе втори в листата на ПП-ДБ след академика.

Хасан е депутат в 42-ото Народно събрание от Движението за права и свободи от 13 ноември 2013 г. до 5 август 2014 г. и народен представител в 43-ото Народно събрание от 2014 г. до 2017 г. Завършил е специалност “Българска филология” в Шуменския университет "Епископ Константин Преславски". Бил е учител и директор на училище, а дълги години е секретар на Община Хитрино. 

В 49-ото Народно събрание, на мястото на Асен Василев, който е избран за министър на финансите, влиза Веселин Недев от 29 МИР -Хасково.

От 19 октомври 2022 г. до 2 февруари 2023 г. Недев е депутат в 48-ото Народно събрание от Парламентарната група на „Продължаваме промяната“. Завършил е Природоматематическа гимназия „Акад. Боян Петканчин“ в Хасково, специалност „Счетоводство и контрол“ в Университета за национално и световно стопанство в София и специалност „Право“ в Югозападния университет „Неофит Рилски“ в Благоевград. Веселин Недев е работил девет години като експерт в отделите „Държавна собственост“ и „Административно-правно обслужване“ на Областната администрация на Хасково. Занимавал се е със семеен бизнес. 

На мястото на избрания за министър на правосъдието Атанас Славов като депутат в Народното събрание влиза Радослав Василев от 27 – МИР Стара Загора.

Василев е депутат в 47-ото Народно събрание от Парламентарната група на „Продължаваме промяната“. Завършил е специалност „Икономика“ в Университета за национално и световно стопанство в София и магистърска степен по „Публичен мениджмънт“ в Нов български университет в София. 

Като народен представител в 49-ото Народно събрание влиза и Росица Пандова – Йовкова, от 24 МИР – София, на мястото на Андрей Цеков, избран за министър на регионалното развитие и благоустройството.

Пандова e граждански активист, защитаващ каузи в здравеопазването с опит в социалния и културния сектор.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Манчестър Сити с важна крачка към титлата
Дата: 26/04, 02:30

Гръцките хотелиери са недоволни от високите данъци
Дата: 26/04, 01:57

Изпреварващо решение за спестяванията от Алианц Банк
Дата: 26/04, 01:50

Чави продължава като треньор на Барселона
Дата: 26/04, 01:30

Започна изграждането на временно пристанище за доставяне на хуманитарни помощи в ивицата Газа
Дата: 26/04, 01:01

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия