Актьорът Симеон Владов: Схемите с театрите са от години


Дата: 23/10, 06:00

кадър: Bulgaria ON AIR

Продължават да излизат все повече данни за злоупотреби в театри в страната.

"Логиката предполага, че тези, които подписват финансовите документи за изпращането на средства са знаели къде отиват те и защо толкова много от тях отиват в един театър или друг. Цялата система е сбъркана. Както на времето не се направи лустрация, преди 35 години, и от там тръгнаха всички беди на нашата родина, така с годините не се направи и реформата в театъра", заяви актьорът Симеон Владов в "Денят ON AIR".

Не са виновни само директорите на театрите, които са набедени, на мнение е той.

"Беше тенденциозно, защото предстоят избори, а тази схема е работила години наред преди това. Нямаме стабилно правителство и няма как нещата да вървят добре. Правиш едно представление и в зависимост колко пъти се играе и колко зрители има, получаваш субсидии. Затова се стремят да правят касови представления. Касови не значи качествени. Тук някъде са пробойните, където изтичат държавни средства. Ние, гражданите, сме се наслушали с години наред как трябва да се променят нещата и да спасим България. Нашата родина остава неспасена", допълни Владов за Bulgaria ON AIR.

По думите му, за да получиш субсидията, трябва да имаш касово и качествено представление, а то се прави с известни артисти, които взимат големи хонорари.

"Аз съм свободен артист. Артистът освен по дух, трябва да е свободен и в правото си на избор. В цял свят актьорите се явяват на кастинги, а не в тези репертоарни театри, които са в България и които те принуждават да играеш едно или друго. Ако човек знае какво може и има качества, няма защо да се притеснява от конкуренция. Шуробаджанащината е повсеместна", коментира актьорът.

Винаги има едни бушони, които изгарят, но къде е цялата истина и колко хора са замесени в схемата може би няма да разберем, категоричен е Владов.

"Това се е случвало от времето на Алеко Константинов - някой обира пешкира. Сигурно от години действат тези схеми. Няма как в държава, където има и държавна, и частна собственост, да няма частни фирми, които да се намесват в държавния бюджет, който се разпределя в държавните театри. Ще изгорят бушони, тези, които наистина са създали тази схема - не", поясни гостът.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Направете важна крачка към новата си визия с МЦ Хейлан Варна
Дата: 23/10, 08:20

Байдън: Световните лидери не искат Тръмп да спечели, за да не застраши демокрацията
Дата: 23/10, 08:151 Коментар

Борислав Гуцанов пред хиляди в Арена Шумен: Трябва да гласуваме, за да пречупим гръбнака на мафията!
Дата: 23/10, 08:10

Проф. Христова: Бактерията човекоубиец навлиза бързо в кръвта
Дата: 23/10, 08:08

Полицията погна непълнолетните шофьори
Дата: 23/10, 07:52

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия