23-годишен е осъден за купуване на гласове в Плевен


Дата: 28/10, 11:27

Булфото

В Плевен подсъдим за купуване на гласове получи присъда от шест месеца лишаване от свобода, съобщиха от Районния съд в града, предаде БТА. 

До присъдата се е стигнало след одобрено споразумение, сключено между Районна прокуратура – Плевен и 23-годишния подсъдим Л. З.

В проведеното съдебно заседание подсъдимият се призна за виновен в това, че през периода 22–24 октомври 2024 г., в различни населени места при условията на продължавано престъпление, е предложил на трима души суми в размер от 60 до 70 лева с цел да ги склони да упражнят избирателното си право на изборите за Народно събрание, проведени на 27 октомври, в полза на определена политическа партия, допълни Василева.

С одобреното споразумение на Л. З. е наложено наказание лишаване от свобода за срок от шест месеца, което да бъде изтърпяно при първоначален общ режим, както и наказание лишаване от право да заема изборна длъжност за срок от три години.

Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване, посочи Василева.

От Областната дирекция на МВР в Плевен съобщиха, че от началото на октомври са задържани общо 14 души за нарушения на изборното законодателство, като само в събота те са били 11. Образувани са седем досъдебни производства.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Вотът в Кърджали: "Движение за права и свободи - Ново начало" победи АПС
Дата: 28/10, 13:17

Мъж загина в дома си при пожар в Стара Загора
Дата: 28/10, 13:13

Почина голямо име в българския спорт
Дата: 28/10, 13:06

Нито един от новоизбраните районни кметове във Варна не събра 50% подкрепа
Дата: 28/10, 13:032 Коментара

Доброволци на ПромениКартинката с кауза: Няма нищо срамно да вдигнеш боклука, оставен от друг. Искаме да дадем пример, а днес събрахме 150 кг отпадъци
Дата: 28/10, 13:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия