Украйна с остро предупреждение към политиците в България, които подкрепят войната на Путин


Дата: 06/07, 14:09

Пиксабей

Посолството на Украйна в Република България призовава всички официални лица и всички политически сили в България да се въздържат от използване на темата за войната за политически цели.

Украинците всеки ден плащат най-ужасната цена за спирането на агресора.

Това се казва в коментар на Посолството на Украйна в Република България.

Ето пълната позиция:

Призивите за ограничаване или блокиране на помощта за Украйна на практика означават подстрекаване към подкрепа на държавата агресор. Забавянето или ограничаването на предоставянето на необходимата помощ за Украйна няма да доведе до мир, а до повече жертви и до приближаване на фронта към границите на ЕС.

А увеличаването на отбранителната помощ за Украйна ще помогне за укрепване на сигурността в целия регион, за възстановяване на зачитането на международното право и ще доближи справедливия мир.

Украйна, заедно със съюзници, работи по прилагането на Формулата за мир на Президента на Украйна Володимир Зеленски. Украинската страна е благодарна на България, в частност на Министър-председателя Димитър Главчев, за участието в учредителната Среща на върха за мир в Швейцария на 15-16 юни.

Само с общи усилия световната общност може и трябва да принуди агресора да спре агресивната война и да възстанови мира. Възстановяването на сигурността е възможно само с общи усилия.

Украйна високо оценява и е благодарна на Република България, Народното събрание и Правителството за взетите решения в подкрепа на Украйна и за цялата оказана политическа, финансова, енергийна, хуманитарна и отбранителна практическа помощ. Това е значителен принос за нашата съвместна победа, потвърждаване на исторически приятелски украинско-български отношения и взаимопомощ в трудни времена.

Изразявайки благодарност, Посолството на Украйна призовава за консолидация на всички политически сили и гражданското общество за засилване на помощта за Украйна в името на възстановяването на устойчивия мир и справедливост. 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Как се печелят пари от ранно инвестиране в криптовалути?
Дата: 11/07, 12:30

Поръчай предварително Galaxy Z Flip6 или Galaxy Z Fold6 от А1 и вземи с до 350 лв. отстъпка
Дата: 11/07, 12:30

Разбулиха личността на известен българин в мистериозен кадър от "Игри на волята"
Дата: 11/07, 12:27

Френските медии разкриха българския произход на световната марка "Булгари"
Дата: 11/07, 12:22

Кметът на Варна с молба към гражданите: Моля, спазвайте правилата!
Дата: 11/07, 12:21

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия