Жители от димитровградското село Воден помагат на пострадалите от едноименното ямболско село


Дата: 30/07, 09:31

Редактор: Юлия Георгиева, кадри Нова тв

Общността от димитровградското село Воден събраха неща от първа необходимост за хората, които пострадаха при пожара в ямболското Воден. 

Първо чухме от новините колко много хора са пострадали при пожарите в село Воден и споделих идеята да огранизираме акция за събиране на помощ с председателя на читалището в нашето село. После говорих с нашия кмет, че имаме идея Воден да помогне на Воден. Още днес товарим и отиваме при пострадалите хора.

Това разказа пред Нова тв  секретарят на читалището в селото Тарелчева.

280 души имаме в селото и почти всички откликнаха на идеята. Много хора бяха отворени за помощта. Събрахме много пакетирани продукти, одеала, възглавници. На всеки човек сме направили пакет с храни - олио, брашно, ориз, захар, макарони, консерви, хигиенни материали. Ние се свързахме с кметицата на селото и с читалищния им секретар, който ни даде данни колко човека са пострадали, на каква възраст са, какъв пол са. Това ни беше необходимо, за да може да съберем подходящи дрехи, разказа жената.  

Хората от селото спонтанно реагираха. Ведната започнаха да проверяват с какво разполагат у дома, отидоха да пазарят, други пък с парички помогнаха. Много хора се отзоваха, коментират жители на селото. 

Управлиниците ни обаче са слаби. На какво са им хората одеала и чинии с храна, ако нямат покрив над главите си. Нека да си отстъпят от заплатите малко. Какво ще купят пострадалите с тези 1500 лева? Трябва да се осигури покрив на тези хора. Ние каквото можахме събрахме, помагаме, ама те къде ще ги турят тези неща, като си нямат дом, коментират възрастните хора от селото. 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Ограбиха журналиста Георги Милков в Испания, а паспортът му "кацна на едно дърво"
Дата: 08/09, 20:54

Коте мяука за помощ на ремонта на хотел "Черно море" във Варна от няколко дена и няма кой да го спаси
Дата: 08/09, 20:50

НИМХ тръби: Бъдете готови за бури и захлаждане
Дата: 08/09, 20:45

Конче вихрогонче! И Варна като Виена...почти
Дата: 08/09, 20:35

Падна мрак на магистрала "Тракия", а едвам пъплят
Дата: 08/09, 20:28

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия