Аферата в митниците: Изслушаха Бойко Рашков в парламента


Дата: 23/04, 19:38

Снимка Булфото, архив

Проведе се ново заседание на комисията за аферата в митниците. Обвиняемият по скандала Стефан Димитров е влизал в МВР през транспортния вход, когато министър е бил Бойко Рашков, разказа бившият главен секретар на министерството Петър Тодоров, цитиран от БТВ.

Според него, причината за престоя на Димитров в кабинета на министъра не му е била известна.

„Спираше някаква кола с характерен номер. Засичал съм го и пред кабинета на Бойко Рашков. Много често бяха в ГДНП. Знам, че лицето често е ходело в КАТ София при Тенчо Тенев“, посочи Петър Тодоров.

Бойко Рашков не отговори на въпроси. Той направи своето изложение, след което си тръгна от заседанието.

В него той посочи, че Стефан Димитров и Марин Димитров са идвали в МВР, за да му подават сигнали срещу бившия председателят на ГЕРБ и бивш министър-председател Бойко Борисов, както и за купуване на гласове в Хасково.

„Тези хора ми носеха информация за купувачите на гласове. Да правите проблем, че аз имам рожден ден и на този ден са дошли 100 човека на моя празник“, коментира Бойко Рашков.

Съдът даде ход на делото за мярката на Марин Димитров, обвиняем за участие в организирана престъпна група. То беше първоначално отложено заради здравословното състояние на Димитров. Прокурорът по делото прочете доказателствата срещу обвиняемия, като посочи, че има доказателства за участие на Марин Димитров в организирана престъпна група, заедно с обвиняемите "Николов, Банкова, Стефан Димитров и Живко Коцев". Прокурорът поиска най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража.

Пред Мария Цънцарова градският прокурор на София Илиана Кирилова коментира съпричастността на бащата и сина Марин и Стефан Димитрови към контрабандния канал в митниците.

„Те осъществяват логистиката на преминаването на съответните камиони с контрабандни стоки през съответните КППТ-а, т.е. те засега имат канали със съответни митничари – няма да влизам в подробности“, обясни тя.

Прокурор Кирилова каза още, че вероятно бившият министър на вътрешните работи Бойко Рашков и бившият министър на финансите Асен Василев ще бъдат разпитани, но не отговори дали те ще се сдобият с някакви обвинения.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Кремъл с тежки критики към Макрон
Дата: 03/05, 18:13

Бой в центъра на Габрово, има пострадали
Дата: 03/05, 17:56

Историк: Повечето мощи са плод на фантазия на тогавашния и сегашния човек
Дата: 03/05, 17:421 Коментар

В Австрия задържаха българин, превозвал нелегални мигранти в преустроен автомобил
Дата: 03/05, 17:40

МВнР издаде две предупреждения за сънародниците ни в чужбина
Дата: 03/05, 17:29

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия