Посланик Илашчук: Целият свят е свидетел на престъпленията на маниакалния руски режим


Дата: 10/07, 17:05

Редактор: Юлия Георгиева, кадър Нова тв

Който не е видял войната със собствените си очи, не може да я разбере. Колкото и да четеш и да гледаш по телевизията, не е същото. Всеки ден украинците плащат ужасна цена за съпротивата си срещу руския агресор. Въпросът не е само за територията. Това е поредния геноцид срещу украинците. Всеки ден убиват деца, майки, лекари и унищожават красиви градове до основи.

Това коментира пред Нова тв посланикът на Украйна Олеся Илашчук. 

В България виждам искрена подкрепа и съчувствие, желание да се помогне. Защото българите и украинците са прители, които много са страдали в миналото и днес искам искрено да благодаря на всички български приятели, посочи тя. 

Искам да благодаря за всички решения в подкрепа на Украйна още от 2013 година. Украинците помагат на българите в борбата им за независимост през 1877 -78 г. и са предоставяли хуманитарна помощ след Освобождението. А относно дискусиите и опитите на някои сили да оправдаят държавата - терорист и държавата - агресор, то си струва да се припомни за ненаучените уроци от историята, преди всичко на тези от Втората световна война. Всеки опит да се оправдае агресора е нищо друго освен съучастие в престъплението, коментира посланикът.

Руската ракетна атака от 8 юли е цинично престъпление. Това е терор срещу мирните украинци, защото по това време в детската болница в Киев са се намирали повече от 620 тежко болни деца. Представете си ужаса на децата, които чуват постоянно ракетните обстрели, които не могат спокойно да си играят на детските площадки. И това продължава вече над 800 дни. Русия не само открадна детството на децата ни, но и шантажира целия свят с ядрено оръжие. И целият свят в момента е свидетел на престъпленията на маниакалния руски режим, коментира тя. 

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



„Хизбула“ очаква "сурова" израелска атака
Дата: 28/07, 02:00

Тръмп призова САЩ да станат „крипто столица на планетата“
Дата: 28/07, 01:39

САЩ потвърждават своята „непоколебима подкрепа“ за Израел
Дата: 28/07, 01:22

Кевин Пенев не успя да премине квалификациите в спортната гимнастика
Дата: 28/07, 01:06

Гърция изпраща допълнителна летателна техника за потушаване на пожара в Славянка
Дата: 28/07, 00:51

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия