Лют спор в БТВ: Кога ДС създаде олигарсите?


Дата: 19/08, 12:24

Кадър БТВ

Политологът Цветанка Андреева коментира, че те били продукт на зловещата ДС, а Слави Василев каза, че това го имало само в мокрите сънища

Спор за сенчестите фигури от прехода нажежи страстите в студиото на „Тази сутрин“ по бТВ. След като политологът Цветанка Андреева, каза, че някои от бившите олигарси искат да направят политическа кариера, но не успяват, защото обществото никога нямало да застане зад подобни образи, които били продукт на тази система преди 1989 г., политическият анализатор Слави Василев възрази, че били произведение на службите след този период. 

Категорично на комунистическите тайни служби, упорства обаче Андреева. Това са мокрите сънища на хора, които отново сънуват комунизъм при положение, че всичко е съвършено различно, скастри я Василев, цитира Флагман. 

„Те са продукт на системата, която не позволява на прокуратурата, на съда и на правоохранителните органи в държавата да работят. Всички знаем, че прокуратурата работи по командите на Пеевски. Борисов също има влияние във Висшия съдебен съвет, макар че играе доста по-интелигентно“, добави той.

„Хубавото е, че започнаха да се карат онези сенчести фигури, заради които държавата ни е на колене. Това ще доведе до изхвърлянето на част от тях. Пеевски скоро ще е част от миналото“, пророкува политическият анализатор. 

Журналистът Стояна Георгиева пък каза, че съществува напрежение около вътрешния министър Калин Стоянов. Според нея ключово за бъдещият служебен кабинет ще е вътрешното министерство.

„Ако Стоянов остане, ще се говори, че новият служебен кабинет отново е попаднал в хватката на Пеевски и Борисов“, каза пък Василев.  

Според него президентът Румен Радев е удобната боксова круша за политиците, които няма какво да кажат. 

„Ако не скандално, то е дразнещо това, че партии, които не могат да излъчат редовен кабинет, имат огромни изисквания към служебната власт и поставят условия“, каза пък Андреева. 

„Да разчитаме на личните качества на служебния премиер да устои на този натиск, за който открито се говори, е доста безумно“, добави тя. 

„Димитър Главчев е дългогодишен политик от ГЕРБ и затова сме коментирали, че служебното правителство бе на Бойко Борисов, но по действията на премиера си пролича, че е по-скоро на Пеевски“, каза пък Георгиева.  
 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Синоптик зарадва туристите с новина за морската вода
Дата: 12/09, 06:47

Строителството на първата турска атомна централа се забавя
Дата: 12/09, 06:00

Учебен център "Клуб Трийхаус" обявява прием за следобедна занималня през учебната 2024/2025
Дата: 12/09, 05:10

PINOMM – Софтуер за фактуриране
Дата: 12/09, 05:10

Английски и Немски език за деца и ученици от 5 години до 12-ти клас с Учебен център "Скоростно Учене" - Варна
Дата: 12/09, 05:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия