Симов, БСП: След решението на ВКС юридическата битка приключи


Дата: 10/09, 10:31

Гражданската война в левицата спря, идва краят и на юридическата драма в БСП

След решението на Върховния касационен съд за вписване на Атанас Зафиров като председател на Българската социалистическа партия (БСП), юридическата битка в партията изглежда приключва. Това означава и край на вътрешнопартийните спорове, породени след оставката на Корнелия Нинова, смята членът на Националния съвет на БСП Александър Симов, цитира Дунав мост.

Според него, оспорването на резултата от Националния съвет, който избра Зафиров за изпълняващ длъжността председател, е било безсмислено и е довело до допълнително напрежение в партията. Симов добавя, че действията на Нинова и близкото ѝ обкръжение не са в полза на БСП и са били възприемани като политически саботаж.

Симов е категоричен, че Централната избирателна комисия (ЦИК) трябва да отхвърли регистрацията за предстоящите парламентарни избори на основата на документи, внесени от Георги Свиленски и Иван Ченчев. Според него, тези двама души не са членове на партията и нямат право да я представляват.

По думите на Симов, изборите са важен момент за стабилизиране на партията, като целта е социалистите да постигнат добри резултати, което ще покаже, че БСП все още има потенциал. Той също така заявява, че няма шанс да бъдат регистрирани две различни формации на БСП след решението на съда.

Социалистът акцентира и върху факта, че на структурно ниво няма разделение в партията. „БСП – Обединена левица“ е формулата, избрана за участие на изборите, и според него тя представлява безпрецедентна коалиция от леви формации на идейна основа, а не механичен сбор на лидери и партии.

Симов заключава, че лявото обединение има амбицията да предложи нови лица и обновление, което ще спечели доверието на левите избиратели. Според него, БСП трябва да се стреми към по-добри резултати от очакваните, ако иска да представлява честно своите избиратели.



Коментирането под статиите временно не функционира поради оптимизиране на технологията. Работим за възстановяването им!



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Доц. Кунчев: Новият вариант на ковид е лек, но има доста случаи
Дата: 17/09, 11:25

Младежът заснел мелето в мола в София: Заплашват да ме причакат
Дата: 17/09, 11:22

Игри и веселие във Втория традиционен дюлгерски събор на фирма Комфорт
Дата: 17/09, 11:20

"ВиК - Варна" първенец сред работниците и служителите в сектора от цялата страна
Дата: 17/09, 11:19

Крие гаджето си след развода
Дата: 17/09, 11:13

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия